Resor till Tuoro sul Trasimeno

Semester i Italiens gröna hjärta

Den lilla landsorten Tuoro sul Trasimeno ligger med utsikt över den norra delen av Trasimenersjön.

Staden etablerades på 1300-talet, men är känd för att ligga på platsen för ett av romarrikets största nederlag under det andra puniska kriget 217 f.Kr. Här blev romarna överrumplade av Hannibal och över 15000 romerska soldater föll. Staden som har en liten sandstrand, är en bra utgångspunkt för att utforska städerna, vingårdarna och naturen runt Italiens 4 största sjö.

Karta över Tuoro sul Trasimeno

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i staden, samt en översikt över de närmsta flygplatserna och avstånd till städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Umbrien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Tuoro sul Trasimeno? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Är det upplevelsen av det äkta Italien du letar efter? Då är det värt att överväga en semester på en agriturismo i Umbrien, där du kommer långt bort från vardagens stress. Ofta har agriturismon sin egen restaurang, där du får möjligheten att stifta bekantskap med det lokala kökets traditioner. Annars finns det på nästan alla platser, en restaurang inom kort promenad- eller köravstånd. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Tuoro sul Trasimeno ligger i centrala Italien, så om du vill köra hit från Sverige, har du en tur på cirka 1900 km från mellersta Sverige, att se fram emot. Det finns dock också bra möjligheter att flyga hit, om du hellre vill spendera semestern i Italien, och inte på vägarna genom Europa. Parugia flygplats är den som ligger närmast Tuoro sul Trasimeno, men det finns därutöver flera andra internationella flygplatser inom räckvidd. På dessa flygplatser hittar du ett brett urval av flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Skandinavien. Det kör tåg till och från Tuoro sul Trasimeno, bland annat från Perugia och Florens, liksom det finns bussförbindelser. Vill du dock ta dig runt lätt under semestern, kan en hyrbil vara att rekommendera. Det mest praktiska är som regel att beställa hyrbilen på flygplatsen.

Restauranger och shopping

Trots av staden är relativt liten, hittar du ett ganska brett urval av restauranger i Tuoro sul Trasimeno. Likaså behöver du inte köra långt för att hitta ännu fler alternativ i grannstäderna runt sjön, och i resten av regionen. Umbrien är traditionellt känd för läcker, solid bondkost lagad på färska grönsaker och välsmakande lokala råvaror. Det finns därtill naturligtvis också rik möjlighet att få smaka på goda, lokala viner. Det ligger några små köpmän/kiosker i staden, och några få kilometer bort ett större supermercato, där du kan hitta det mesta som du kan komma att behöva under semestern.

Udflugter

Trasimenersjön ligger i det, som ofta kallas för "Italiens gröna hjärta". Den vackra naturen runt sjön, och uppe i bergen bjuder in till en aktiv semester i Umbrien med utmanande vandrings- och mountainbikestigar. Det är möjligt att segla en tur ut till Monte Isola, som fortfarande är bebodd, från Tuoro sul Trasimeno. På ön ligger en charmig fiskestad från 1400-talet, och ett på gamla sevärda kyrkor. Grundläggaren av Franciskanorden, Francesco av Assisi, levde en period här, som eremit. Kör eventuellt också en tur ner till Castiglione del Lago, på sjöns västra sida, som har en vacker borg och en trevlig gågata med restauranger och lite butiker. Det är heller inte långt till alla kulturella erbjudanden i större städer, som den välbevarade medeltida staden Perugia. På en dagsutflykt är Florens en perfekt möjlighet, ett par timmar bort.

Lokala länkar

Du hittar kommunens/stadens hemsida här Umbriens officiella turisthemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tuoro sul Trasimeno