Resor till Trevi

En vacker stad uppe på höjden

Den pittoreska staden Trevi tornar sig bokstavligen upp ur landskapet då den ligger på toppen av en kulle. Staden blickar ner över Spoletodalen där vacker natur, vin, olivolja och tryffel är det du kan förvänta dig.

Den klassiska, medeltida staden Trevi ligger mellan Spoleto och Assisi, och även om staden inte är så stor lever den upp under sommarhalvåret och vid de tillfällen man ordnar olika festivaler. Det kan vara lite kämpigt att traska runt i den lilla pittoreska staden men det är det utan tvekan värt. Staden utstrålar charm och skönhet och du kan inte annat än fundera över varför inte ännu fler turister hittar hit. För dig som är intresserad av vin kan det vara kul att veta att staden ligger vid Montefalco, som producerar några av världens bästa viner.

Du har en av Umbriens bästa vyer från Trevi

Trevi ligger på en sluttning och bjuder på en av de bästa vyerna i Umbrien, där du kan se nästan 50 km bort. Men det är inte bara utsikter staden bjuder på utan även sevärdheter som Duomo Sant'Emiliano, den medeltida kyrkan Madonna delle Lacrime, det medeltida klostret San Pietro in Bovara och Santo Stefano in Manciano klostret - bara för att nämna något.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Trevi

Vad tycker gästerna om i Trevi?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner