Resor till Torgiano

Medeltidsstäder och storslagen natur

Söder om Perugia i ett pittoreskt landskap med vinmarker och skogsområden finner man den intressanta medeltida byn Torgiano.

Under 10 kilometer från keramikstaden Deruta, ligger Torgiano med ca. 5.700 invånare och som mest av allt är känd för sina viner – speciellt vinet Torgiano Rosso Riserva, som pryds av den högsta kvalitetsmärkningen nämligen DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).

Hyllning till områdets viner

Varje år i augusti möts en rad konstnärer till det årliga evenemanget ”Appuntamento con i vinarelli”, var konstnärerna använder vin istället för vatten för att doppa deras penslar i när de målar som en hyllning till områdets vin. Andra skulle nog bara nöjas med att dricka vinet vilket man också har god möjlighet för på byns barer och matställen.

Vill man fördjupa sig ytterligare i vin kan man besöka byns Vinmuseum - känt i hela Italien - liksom att här även ligger ett ganska utmärkt Olivoljemuseum.

Karta över Torgiano

Klicka på kartan nedanför för en översikt över hotell och andra semesterboende i området samt avstånd till flygplatser och städerc i Nordeuropa.



Hotell, semesterhus eller vingård?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1.500 semesterboende i Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, villor och lantställe i Umbrien. 

Vill du gärna hålla en semester vid Torgiano? Så använd sökmaskinen ovanför för en snabb överblick över våra tillgängliga semesterboende i området.
 
Ska du på semester med en större grupp vänner eller hela stora familjen kan vi också rekommendera möjligheten för att hyra en stor villa i Umbrien. Det är en chans att få pool, trädgård mm helt för sig själv på semestern. Drömmer du om en semester i äkta lantlig idyll är kanske en vistelse på en agriturismo något du ska överväga. Här kan du t.ex. bo omgiven av vinmarker eller olivlundar som präglar den vackra regionen.

Har du frågor eller funderingar, eller bara rent av vill få hjälp att välja rätt är du välkommen att ringa till oss eller skicka ett mejl för en vidare kontakt.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien kan du med fördel också göra en rundresa och bo på olika ställe, något vi gärna hjälper dig med. Från planering till förslag på konkreta boende och bokning hjälper vi dig hela vägen.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser och i de flesta tillfälle är det möjligt att finna en flygplats inom kort avstånd från din destination. Ska du hålla semester vid Torgiano är närmaste flygplats Perugias flygplats, men inom behagligt köravstånd finner du även Rom Ciampino och Florens flygplats. På dessa flygplatser finner du flera flygbolag som flyger frekvent, där ibland Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian med rutter till stora delar av det övriga Europa - häribland Sverige och Skandinavien. 

Se en översikt över flygförbindelser till Italien

Det går inte tåg till Torgiano men det finns bussförbindelser, både till andra städer så som Perugia men även ut till kusten. Våra resenärer väljer ofta att boka en hyrbil för en semester i Umbrien. Men en hyrbil kommer man smidigt och lätt runt till alla sevärda städer och naturområden som gjort Umbrien så attraktiv.

Det är en rejäl bilresa på drygt 2000 km om du vill bila från Sverige. Men en övernattning på vägen eller ni är flera som turas om att köra kan turen genomföras i ett behagligt tempo, och fördelen med att bila själv är naturligtvis möjligheten att köpa en massa gott med sig hem.

Restauranter och shopping

Du finner en handfull matställen i själva Torgiano. Dessutom finner du ytterligare restauranger i byarna runt omkring. På så vis finns det fina möjligheter att stifta bekantskap med det lokala köket och inte minst de lokala vinerna.

I byns mataffärer finner du det mesta för det dagliga behovet. För upplevelsens skull kan det rekommenderas att besöka områdets lokala marknader där du förutom goda råvaror också får chansen att uppleva det pittoreska italienska vardagslivet.

Utflykter från Torgiano

Du bor endast 10 km frn den sevärda och charmiga Perugia som är regionens kulturhuvudstad. Det centrala, gamla centrum anses vara ett av de vackraste i Italien. Här kan du få lång tid till att gå med promenader i de trevliga gatorna och på torgen.

Det är dock inte bara i Perugia du tydligt kan märka historiens vingsus. Använd också din semesterbostad vid Torgiano som utgångspunkt för att besöka några av de många landsbyar i området. Här finns många små pärlor med välbevarade byggnader, inköpsmöjligheter och restauranger.

Sist men inte minst har du också en god bas för att njuta av regionens vackra natur. Ta till exempel på vandring i den närliggande Monti Sibillini Nationalpark eller kör en tur till Trasimenosjön som är Italiens fjärde största. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torgiano

Vad tycker gästerna om i Torgiano?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 19 recensioner