Resor till Terni

Gammal stad med mycket historia

Terni är en trevlig stad som ligger i Umbriens södra del, nära den Toskanska gränsen. Detta är en stad med en hel del historia. Här har man hittat spår ända tillbaka till bronsåldern och även romarna har varit här och härjat.

Flera viktiga italienska familjer från medeltiden, renässansen och barocken kommer härifrån som t.e.x Spada, Castelli och Camporeali. Men genom århundradena har även många andra av landets kända personligheter sin hemstad i Terni som t.e.x Borzacchini (grand prix förare) och Briccaldi (kompositör) bara för att nämna några och som lite kuriosa kan det vara kul att veta att Marcus Claudius Tacitus, som var romersk kejsare mellan 275-276 också är född i dessa trakter
 

Strosa runt i ett fint och trevligt centrum

Att Terni är en gammal stad kan du se även om här även finns en hel del modernare byggnader och hus från bl a fyrtio och femtio-talet. Och man kan säga att den är klassiskt italiensk både vad gäller arkitektur och uppbyggnadet av torg och trånga gränder. Staden bjuder på en hel del sevärdheter som den romerska amfiteatern, de romerska portalerna, katedralen, basilikan, sina kyrkor och vackra byggnader.
 

Staden är ganska stor och har allt du behöver

Floden Terni delar staden i två delar och den äldsta delen ligger norr om floden. Terni är som sagt en stad med både "stadskänsla" och historia - en fin kombination där du hittar du det mesta du behöver. Här finns flera trevliga restauranger, barer, mataffärer, banker, apotek, glassbarer, uteserveringar och bra shoppingmöjligheter. Dessutom har staden en station (från 1866) vilket innebär att du kan parkera bilen vid stationen och ta dig runt med tåg. Du kan även ta dig hit med tåg från både Milano och Rom och besöka underbara städer som Perugia.
Staden har tre viktiga industrier och ett par industriområden i två av utkanterna.

Staden ligger endast en timme från Rom

Eftersom Terni ligger i Umbriens södra del har du endast ca 100 km till storstaden Rom, och samma avstånd till kusten och havet. Ändå har du endast 44 km till Spoleto och ca 67 km till Perugia, Detta innebär att du kan göra flera varierande dagsutflykter och få ut så mycket som möjligt av din vistelse.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Terni