Semesterlägenheter i Umbrien

Besök Umbrien vars natur, matkultur, historia och vackra medeltida städerna är några av de ingredienser som kommer ge dig en fin semesterupplevelse. Använd en av våra utvalda semesterlägenheter som bas för att utforska Umbrien och besök historiska städer som Assisi, Perugia och Gubbio. Ta en tur förbi Orvieto som på avstånd utgör en av de mest imponerande syner jag någonsin har sett.

Våra semesterlägenheter i Umbrien är till för upplevelser, men också för kontemplation. De är till för intimitet och njutning samt passande för aktivitet och rörelse. Du bestämmer själv om dagen skall tillbringas vid hotellets pool i sällskap med favoritboken eller med historiska och kulturella upplevelser. Det kan naturligtvis också vara så att du vill ut på upptäcktsfärd i det fantastiska landskapet och det kan göras både till fots, med cykel eller bil beroende på ditt humör för dagen.

Umbrien kan du besöka året runt, men jag rekommenderar att du reser iväg mellan mars och oktober. Det är under denna period som solen skiner mest och naturens klorofyll visar sig från sin bästa sida. Du kan resa iväg med hela familjen eller så kan du njuta av en semester i sällskap med din bättre hälft. Oavsett hur du väljer att resa, så vågar jag (nästan) lova att Umbrien kommer att göra ett djupt intryck - även på dig.

Maten och vinet

Umbrien är som tidigare nämnt inte den mest kända av Italiens regioner, men på en punkt överträffar den alla andra regioner och det är maten. Även bland italienarna själva är Umbrien känt för sina enkla, genuina och mycket välsmakande rätter vilket inte säger så lite i ett land som ofta hyllas för sin gastronomi.

Hemligheten bakom det umbriska kökets succé är huvudsakligen två saker, fantastiska råvaror och en stor traditionsmedvetenhet som har hållit gamla umbriska rätter och metoder vid liv ända sedan etruskerna. Jag har här valt ut några av de rätter och specialiteter som du har möjlighet att smaka på när du är på semester i Umbrien.

Norcino

Norcino är en benämning som täcker en stor mängd av saltade kötträtter, däribland vildsvinskorv och prosciutto (lufttorkad skinka) som har tillagats på det speciella och traditionella sättet som härstammar från staden Norcia (därav namnet "norcino") i Perugiaprovinsen i sydöstra Umbrien.

Norcia har, som redan nämnts under rubriken sevärdheter ovan, ett rikt djurliv och framförallt på vildsvin. Detta har gjort att man genom flera århundraden har utvecklat sina egna produktionsmetoder och då det kommer till vildsvinskött. Man använder bland annat speciella konserveringsmetoder som möjligtvis härstammar ända tillbaka från romartiden.

Crostini alla norcini

Crostini som består av skivor av rostat vitt bröd med olika sorters pålägg är mycket populärt i Umbrien och i många olika varianter. Exempel på Umbriska varianterna är crostini al tartufo som görs av svarta tryfflar eller crostini med kycklinglever, kapris och citron.

En för Umbrien mycket typisk crostini som jag verkligen rekommenderar att du smakar är crostini alla norcini som består av en blandning av ansjovis, tryffel och kycklinglever.

Umbrien är känt för sin tryffel som bidrar till att åtskilliga marknader och festivaler i regionen under hösten och vintern enbart tillägnas dessa läckra delikatesser. Svart och vit tryffel används både som tidigare nämnt som pålägg på aptitretaren crostini alla norcini eller costrini al tartufo men även som ingrediens många olika pasta- och risotto rätter.

Fichi Girotti

Staden Amelia belägen i Terniprovinsen i den södra delen av Umbrien har varit berömd för sina fikon sedan urminnes tider. På 1800-talet började en nationalistisk kommendant vid namn Antonio Girotti att fylla fikon med rostade mandlar, kanderad frukt och kakao för att sedan pressa samman till de hjulformade sötsaker som än idag är mycket populära i Umbrien. Man köper dem i sina karakteristiska blå eller rödrandiga plastförpackningar med texten “tipico producto umbro - Il dolce frutto” ("typisk produkt från Umbrien - den söta frukten").

Vin i Umbrien

Det är särskilt regionens vita viner beredda på Grechettodruvan som fram tills nu rönt erkännande och popularitet inte bara i Italien utan även på många andra ställen i världen. Men även Umbriens röda viner är på stark frammarsch inte minst tack vare sorter som Colpetrone, Arnoldo Caprai, Anronelli, Bea och Tabarrini som har tagit upp kampen med det fantastiska umbriska vittvinet. Hos Escapeaway kan du boka en vistelse på en vingård i Umbrien och verkligen komma produktionen in på livet.

>> Läs även om agriturismo i Umbrien här

>> Läs mer om semesterlägenhet

Karta över Umbrien

Populära hotell i Umbrien

Italien, Umbrien, Norcia
9,4
Fantastiskt
356 omdömen
  • Närmaste flygplats: 90 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Todi
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Cittá della Pieve
9,4
Fantastiskt
460 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Avstånd till centrum: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så väljer vi ut semesterlägenheterna i Umbrien åt dig

Hos Escapeaway sätter vi en stor ära i att presentera de bästa semesterlägenheterna i Umbrien åt dig. Det är helt enkelt vårt jobb att se till så kvaliteten är i ordning - och det är sedan ditt jobb att resa ut och uppleva. Vi har därför ställt stränga kvalitetskrav på våra boenden och vi presenterar enbart semesterbostäder i Umbrien som fått fina recensioner. På så sätt håller vi löpande "kontroll" på våra enskilda hotell och semesterlägenheter så vi kan vara säkra på att allt är i toppklass för dig och ditt ressällskap.

Skriv in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Umbrien som passa dig och dina planer. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell och semesterlägenheter i Umbrien, enbart de som fått bra recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av resegaranti och till nätets bästa pris.

Väljer du flyg som ditt resesätt till Umbrien kan det vara en fördel att hyra bil så du kan ta dig runt till sevärdheter och andra lokala historiska platser. Escapeaway erbjuder resor till Umbrien som inkluderar flyg, hotell eller semesterbostäder samt hyrbil. Här finns alla möjligheter till en semester på ett hotell utan stress och där du kan känna dig helt närvarande.

Oavsett om du söker en aktiv semester eller en mer kulturellt fördjupande semester i Umbrien så finns alla förutsättningar för en härlig semester om du väljer en flygsemester. Om du väljer att resa med flyg så använder Escapeaway huvudsakligast flygplatserna i Rom eller Florens. Oavsett vilken flygplats du väljer att flyga till så finns det avgångar från bland annat Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Du kan se vilka flygplatser du kan flyga ifrån i sökmotorn där du även hittar priser på alla flygresor till Umbrien.

Flygtiden från Sverige till Rom eller Florens är beroende på flygplats cirka 3 timmar och du kan resa med flygbolag som SAS, Norwegian, Vueling och Ryanair. Det ljumma klimatet kommer dig till mötes när du kliver ur flygplanet och välkomnar dig till din semester i Umbrien. Du landar pigg och utvilad på din destination och är därmed redo att ge dig i kast med alla de upplevelser du har framför dig.

>> Läs om kör-själv semester till Umbrien här
>> Paketresor till Umbrien