Hideaways och boutique-hotell i Saragano

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Saragano lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Saragano när semestern ska ha lite extra krydda.

Stillsam liten by

Söder om Perugia och uppe på en kulle dyker Saragano upp, en liten söt by med en mycket stillsam atmosfär. Detta är platsen för dig som önskar en lugn semester långt borta från allt stim och stoj.

Byn har fått sitt namn efter den romerska konsuln Lucio Licino Sura, general och nära vän till Traiano, som älskade att tillbringa sin semester omgiven av grönska och lugn. Den lilla byn Saragano är så stillsam att den inte erbjuder så mycket mer än sin sköna atmsofär. Här finns tre kyrkor där du i alla fall bör besöka Parrocchiale. I de närliggande orterna San Terenziano och Marcellano Collesecco finns det däremot ett par barer och restaurang. För ett större utbud kan du bege dig till Foligno eller Perugia. Du har även möjlighet att från Umbrien köpa goda olivoljer och viner med hem.
 

Byar med pittoresk atmosfär

Den lilla byn Saragano är så stillsam att den inte erbjuder så mycket mer än sin sköna atmsofär. Här finns tre kyrkor där du i alla fall bör besöka Parrocchiale. Du har däremot ett bra utgångsläge att besöka regionens övriga sevärdheter som bl.a Todi, Montefalco, Bevagna, Perugia, Spoleto och Assisi.

I närheten, ca 10 km bort, av Saragano ligger det som en gång i tiden var en av de viktigaste lombardiska slotten i kommunen, Gualdo Cattaneo. Man vet inte så mycket om det förflutna mer än att år 1320 angrepps platsen av Perugia. Här i Gualdo Cattaneo's charmiga centrum finns ett par barer och restauranger samt post och hårsalong. Utöver detta en fantastisk utsikt över det vackra landskapet!
 Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Saragano vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Saragano