Resor till Sanguineto

Oförstörd landsort med bra läge

Nästan mitt på gränsen mellan Toscana och Umbrien ligger det lilla samhället Sanguineto, som endast består av ett fåtal hus.

Stadens namn refererar till en dramatisk händelse. Sanguineto härstammar nämligen från ordet för blod (sangue), medan den närliggande staden Ossaia är uppkallad efter ordet för ben (osso). Dessa lite märkliga namn ska leda tankarna till slaget år 217 f.Kr. där Hanibal slog ner romarna vid Trasimenosjön, som led av det Andra Puniska Kriget - ett av de viktigaste krigen i romarrikets historia.

Det är endast 2,8 km till den lite större landsorten Tuoro sul Trasimeno vid Trasimenosjöns norra bredd, vilken rymmer restauranger, pizzerior och inköpsmöjligheter. Det är med andra ord inte långt ner till Trasimenosjön. Därutöver är staden en utmärkt utgångspunkt för dem, som önskar att upptäcka både Toscana och Umbrien, och fortfarande ha nära till badmöjliheter och en mindre strand (i Tuoro). Det är inte mer än 15 minuters bilfärd till den charmiga landsortsstaden Cortona, liksom Perugia med sitt rika kulturliv kan nås på under 30 minuter.

Karta över Sanguineto i Umbrien

Klicka på kartan för att skapa dig en överblick över området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Umbrien.Semesterbostäder och hotell i Sanguineto

Är du på jakt efter en semesterbostad, där du bor i lugna omgivningar lite bortom de populära turistområdena? På Escapeaway är vi specialister på att handplocka hotell, semesterlägenheter och villor i små, okända pärlor som Sanguineto, där du kan få uppleva det äkta Italien.

Använd sökmotorn för att lätt hitta en ledig inkvartering i och runt om staden till din semester. Är det lantlig, rutik idyll du letar efter, kan vi också rekommendera möjligheten att hålla semestern på ett agriturismo i Umbrien. Här kommer du också familjen långt bort från vardagens stress, och får en bra bas för utflykter i regionen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sanguineto