Resor till San Venanzo

Fridfull landsort nära Umbriens sevärdheter

När du befinner dig i San Venanzo, förstår du verkligen varför Umbrien kallas för "Italiens gröna hjärta".

Här på Monte Peglias sluttningar, är det nämligen så grönt och frodigt och fint. Staden läge på en backe innebär dessutom, att du ofta kan njuta av en behaglig bris på sommarens varmaste dagar, när det är väldigt varmt längre ner i dalen.

Stadens ursprung kan spåras hela vägen tillbara till den Etruskiska civilisationen, men de äldsta byggnaderna i staden härstammar dock från medeltiden. Här bor du i en liten stad, som inte är präglad av turismen, som så många andra städer är i Umbrien. Istället kan du njuta av en semester med avslappnad stämning och uppleva det äkta italienska vardagslivet. 

Karta över San Venanzo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i staden, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i Italien.

Frodigt område

Staden San Venanzo är byggd på ett tidigare vulkanskt land, vilket kan förklara områdets frodighet. Områdets mest besökta städer är Ospedaletto (800 m.ö.h.), vilken verkligen är ett besök värd för naturälskare - och som varje år i slutet av oktober avhåller en kastanjeskörd som lockar många lokala och långväga turister. San Venanzo ligger endast cirka 30 km sydväst om Perugia - Umbriens "huvudstad".

Sommarfestival

Besöker du staden om sommaren, kan du ha tur att komma mitt i den årliga sommarfestivalen i juli, där du hittar flera bodar och stånd med lokala produkter, musikaliska inslag och möjlighet för att smaka på typiska rätter från regionen och området.Hotell och semesterlägenheter i San Venanzo

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt San Venanzo. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt San Venanzo. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och rekommendationer som kan passa dina önskningar.

Flygplatser och lokal transport

Åker du på en bilsemester till Italien i egen bil, kan du uppleva skiftet i det imponerande landskapet på vägen ner genom Europa, och kan stanna vid intressanta sevärdheter under vägen. Vill du hellre komma snabbare fram till din semesterbostad i San Venanzo, finns det dock goda möjligheter att flyga.

Närmaste flygplats ligger i Perugia. Detta är ingen stor flygplats och är mest känd på grund av Ryanair som har bas här - dock inte med anknytning till Skandinavien. Inom räckvidd från San Venanzo ligger dock också flygplatserna runt den italienska huvudstaden, som t.ex. Rom Fiumicino flygplats, som är landets största. Här hittar du en mängd olika flygbolag, som Air France, British Airways, SAS, Norwegian, Ryanair och easyJet.

Använd sökmotorn här på Escapeaway för att hitta de bästa flygförbindelserna till Italien samt för att se priser från alla de olika flygbolagen. 

Det kör tåg från Rom till Orvieto, varifrån det går en buss den sista biten till San Venanzo. Som regerl kan du dock komma fram på hälften så lång tid i en egen bil och därför väljer många av våra resenärer att hyra en bil på flygplatsen. Med en hyrbil är du också mer fri under semester, och kan kan åka iväg på utflykter när du vill.

Restauranger och shopping

Trots staden lilla storlek finns här bland annat ett par restauranger, minimarknad, apotek, bensinstation, slaktare och bagare.

Närmaste lite större stad, där du hittar större matbutiker och flera restauranger, är Marsciano 10 minuters bilfärd bort. 

Utflykter och sevärdheter

Vill du lära dig om områdets vulkaniska historia, kan ett besök på Parco e Museo Vulcanologico di San Venezo rekommenderas. Det lilla museet har olika intressanta berättelser om den sällsynta typen av lavasten, venanzite, och desstuom kan de se på förstelnande dinosaurägg (från Kina).

San Venanzo är dock inte minst en bra bas, om du vill spendera semestern på att utforska några av de charmiga och välbevarade medeltidsstäder som det finns så många av i detta område. Inom en timmes biltur ligger t.ex. Orvieto, Assisi, Perugia och Todi. Det finns därför kulturella och historiska sevärdheter som räcker till många spännande utflykter, där du naturligtvis får rik möjlighet att stifta bekantskap med Umbriends erkända gastronomi i form av läckra rätter och goda viner. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Venanzo