Resor till San Feliciano

Charmigt fiskeläge vid Trasimenersjön

På Trasimenersjöns östra bredd, i regionen Umbrien, liggen det gamla fiskeläget San Feliciano. I staden finns några få restauranger, fina badmöjligheter och vackra scenarior.

Du kan bland annat sitta på den fina stranden och njuta av utsikten över Trasimenosjön och dess öar.

Varje år - sista veckan i juli - hålls Festa del Giacchio, där man hyllar den gamla fiskartekniken, var man i bästa lasso-stil med handkraft kastar ett kägelformat fisknät ut i sjön från mindre båtar - en antik fiskemetod som kan dateras tillbaka till etruskernas tid. Man upphörde att använda denna fiskarmetod på Trasimenosjön på 1950-talet, men den hålls ännu i liv under denna vecka när man kan beundra detta gamla yrke och teknik. Är du här på andra tider av året, kan du besöka Museo della Pesca, där fiskeriets historia berättas. 

Utflyktsmöjligheterna från San Feliciano är många. Både Perugia och Assisi ligger inom rimligt avstånd, och det samma gäller Polvese - en av sjöns öar.

Karta över San Feliciano

Klicka på kartan här nedan för att för en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området runt San Feliciano, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i Italien.Hotell och semesterlägenheter i San Feliciano

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt San Feliciano. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt San Feliciano. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och rekommendationer som kan passa dina önskningar.

Flygplatser och lokal transport

Vill du inte köra de cirka 2000 kilometerna från mellersta Sverige till San Feliciano, finns flera av Italiens internationella flygplatser inom räckvidd. Närmast ligger Perugia flygplats, som primärt betjänas av Ryanair. Du kan dock också välja tt flyga till Florens flygplats eller till en av flygplatserna i Rom. Med alla dessa flygplatser till godo, finns det normalt goda förbindelser att välja mellan från flygplatserna i Skandinavien.

Använd sökmotorn här ovan för att kontrollera urvalet av flygrutter på dina resdatum, och inte minst för att kontrollera priser.

Det är cirka 7 km från San Feliciano till tågstationen Magione. Härifrån finns bland annat förbindelse till Rom (med byte under vägen) och Florens. Den sista biten från stationen till San Feliciano får du ta med taxi, eller eventuellt buss. Vill du gärna komma snabbare fram till din semesterbostad, kan du med fördel hyra en bil på flygplatsen (som du med fördel kan boka hemifrån). Med en hyrbil är du mer fri att åka iväg på utflykter under semestern, och utforska områdets sevärdheter.

Utflykter och sevärdheter

Du kan spendera större delen av semestern med att bara njuta av naturen och städerna runt Trasimenersjön, men även flera av Umbriens intressanta städer är perfekta mål för utflykter.

Åk till exempel till regionshuvudstaden Perugia, som utöver kulturhistoriska sevärdheter har ett rikt handelsliv, åtskilliga parker och många goda restauranger. Staden är en universitetsstad, och har därmed ett livligt nattliv - men har också mycket att erbjuda dig som endast kommer över dagen. Besök t.ex. Museo Archeologico Nazionale dell'Umbria för att studerna regionens spännande historia, eller Umbriens största konstgalleri Galleria Nazionale dell'Umbria som ligger i Perugias mest markanta byggnad, Palazzo dei Priori, i hjärtat av staden.

Det ligger därutöver en värld av trevliga medeltidsstäder inom relativt kort avstånd. Likaså kan du åka på en dagsutflykt till Val d'Orcia i Toscana, som bjuder på de berömda vackra landskapen, med böljande backar, cypresser och numerösa vinmarker.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Feliciano