Resor till Preggio

Semester i charmig medeltida stad på en backtopp

Preggio är en liten, ja egentligen pytteliten, umbrisk landsort med endast 121 invånare enligt den senaste räkningen.

Den lilla landsorten lgger på en backtopp över Niccone-dalen, på gränsen till Toscana. Du befinner dig här i "Italiens gröna hjärta", omgiven av böljande backar, vinmarker, olivolundar, ek- och kastanjeskogar, där det nästan känns som att tiden stått still i århundaden. 

Det är således inte ett ställe du åker till för att uppleva ett vilt nattliv. Här ute på landet, cirka 14 km från Umbertide, går kvällarna en stillsam gång, med det finns dock både barer, en restaurang och ett på minimarknader.

Trots sitt låga invånarantal, är Preggio inte på något vis en död stad. I mer än 20 år, har staden således varje sommar varit värd för en musikfestival med bland anant kammarmusik, kör och en mycket erkänd opera vid kyrkan med professionella sångare och många frivilliga - och det är ofta kamp om biljeterna. Den tredje helgen i oktober lokar staden nästan lika många besökare, till den årliga kastanjefestivalen. 

Karta över Preggio

Klicka på kartan här nedan för en överblick över de semesterbostäder som finns i området, samt för att se var de närmaste flygplatserna ligger, och avstånd från städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Umbrien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Preggio? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den lilla semesterorten.

Ska du iväg med en större grupp vänner, eller familj, kan vi varmt rekommendera dig att hyra en villa i Preggio. Här kan du njuta av semestern helt ostört, och behöver inte ta hänsyn till andra gäster, utan kan njuta av att ha trädgård, terrass osv för er själva.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är cirka 1900 km att köra till Preggio från mellersta Sverige, vilket är ett överkomlig avstånd, med en övernattning under vägen. Men många föredrar däremot att flyga, för att få ut så mycket som möjligt av Italien, och slippa alla timmarna i bil genom Europa.

Vill du flyga, är Perugia flygplats den som ligger närmast i förhållande till Preggio. I skrivande stund betjänas denna flygplats bland annat av lågprisbolaget Ryanair, och det borde därför gå att hitta relativt billiga biljetter från Skandinavien.

Det finns en bussförbindelse till Preggio från Umbertide, därtill du bland annat kan ta tåget från Perugia och Florens. Vill du gärna komma från flygplatsen på snabbast möjliga vis, rekommenderar vi alltid en hyrbil - inte minst för att du då också har större frihet att upptäcka närområdet på dina egna villkor.

Restauranger och inköp

Är stadens ena restaurang inte nog, bor du endast 15-20 minuters bilfärd från marknadsstaden Umbertide, samt städerna runt Trasimenersjön, där det finns flera restauranger och supermarknader. På sommaren arrangeras det dessutom några gånger gemensam middag, till rimliga priser, på stadens torg. En perfekt möjlighet att mingla med de lokala.

Utflykter

Preggio har ett bra läge i förhållande till många av regionens mest intressanta sevärdheter. Inom en timmes bilfärd hittar du till exempel trevliga medeltida städer, som Assisi, Cortona, Gubbio, Perugia, Spoleto och Sansepolcro. Till de lite längre dagsutflykterna är Orvieto, Siena och inte minst Florens perfekta mål.

Lokala länkar

Du hittar hemsidan för musikfestivalen här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Preggio