Resor till Petrignano del Lago

Petrignano del Lago ligger några få kilometer väster om Italiens fjärde största sjö Trasimenosjön precis på gränsen mellan Toscana och Umbrien. I denna lilla charmiga stad med bara några hundra invånare har du därför en lång rad av Italiens mest intressanta attraktioner och sevärdheter inom din räckvidd. Dessa sevärdheter inkluderar bland annat Cortona i Toscana och Perugia i Umbrien vilka båda har det restaurang- och affärsliv som du inte hittar i Petrignano del Lago.

Koppla av vid sjön eller åk på utflykter

Trots sin beskedliga storlek har Petrignano del Lago sin egna lilla lanthandel där du hittar de flesta dagligvarorna för din semester. Här finns som regel ett begränsat men bra utbud av färsk frukt och grönt samt kött. Har du ett semesterboende med eget kök kan du därför lätt själv laga till några av semesterns måltider. Vill du hellre äta ute finns det gott om trevliga restauranger, trattorior och pizzerior i grannstäderna.

På en resa till Petrignano del Lago bör du även ge dig själv gott om tid att bara utforska närområdet, det tar till exempel bara en kvart att köra till en av de vackraste städerna vid Trasimenosjön, Castiglione del Lago. Detta är inte heller någon stor stad men den har en trevlig gågata med restauranger och inköpsmöjligheter. Här och på flera andra ställen finns det dessutom stränder om du skulle känna för ett uppfriskande dopp i sjön.

Det kan på det hela taget rekommenderas att ha tillgång till bil när du reser till Petrignano del Lago. Med en bil är det lättare att göra inköp i de större omkringliggande städerna samt utnyttja hela områdets fina utbud av bra matställen. Även om denna lilla stad med sina rustika gamla hus är en trevlig bas för en avkopplande semester kommer du nog ändå tillbringa mycket av semestern på sightseeing i området. Med detta sagt så är detta dock även ett område som inbjuder till både cykel- och vandringsturer. Faktiskt passerar pilgrimsrutten Via Romea som binder samman norra Tyskland med Rom rakt genom Petrignano del Lago.

Boka en resa till Petrignano del Lago i dag

Använd dig av sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Petrignano del Lago och resten av regionen. Vill du inte köra hela vägen till Italien har vi även gjort det lätt för dig att samtidigt med ditt hotell hitta en flygbiljett till den internationella flygplatsen vid Perugia. Inom räckvidd från Petrignano del Lago har du även Florens flygplats med ytterligare flygförbindelser. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Komplettera eventuellt med en hyrbil så slipper du vara beroende av allmänna transporter eller taxi. Du kan boka det hela som en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar det när du bokar semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Petrignano del Lago