Resor till Passignano sul Trasimeno

Semester omgiven av spännande natur och historia

Passignano sul Trasimeno ligger vid Trasimenosjöns nordöstra bredd, med en gammal stadskärna som är omringad av en medeltida stadsmur.

Den nyare stadsdelen ligger precis utanför murarna, precis vid sjön, med en lång promenad längs sjöbredden. Dessvärre blev många av stadens monument och sevärdheter förstörda vid bombningarna under andra världskriget, men däremot kan du sitta på första parkett, och njuta av Trasimenosjöns vackra blå färger, och slappna av efter konstens alla regler.

Karta över Passignano sul Trasimeno

Klicka på kartan här nedan för att för en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbstäder vi tillhandahåller i området.

Fiskefestival

Restauranger och barer finns det här gott om, så du behöver inte bege dig långt bort när hungern dyker upp. Du har stor möjlighet för att smaka på fiskrätter med fisk från sjön, och dessutom kan du under den årliga Fiskfestivalen smaka på fisk tillagad i världens största stekpanna som mäter 4,30 meter i diameter.

Goda vandringsmöjligheter

Eftersom byn har en egen liten tågstation kan du enkelt ta tåget direkt till t.ex. Perugia eller hela vägen till Rom, dock med ett byte under vägen. Möjligheterna är många. Ett annat trevligt sätt att ta sig runt i det närliggande området, är till fots. Det finns nämligen många goda vandringsmöjligheter för dem som älskar att röra sig i naturen.

"Palio"

Varje år i juli hålls en Palio i byn, men inte en av dem som involverar hästar, utan i detta fall båtar (Palio delle Barche). Utöver kappseglats föregår flera fester och konserter på land.Hotell, semesterlägenhet eller villa

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Umbrien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Passignano sul Trasimeno under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Umbrien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Flygplatser och lokal transport Det är drygt 2000 km från (mellersta) Sverige, om du hade tänkte åka iväg på en bilsemester till Italien. Vill du hellre flyga, finns det åtskilliga flygplatser inom räckvidd. Närmast ligger Perugia flygplats, som bland annat betjänas av Ryanair. Det finns dock inte i skrivande stund några direkta flygförbindelser hit, från flygplatserna i Skandinavien. Det finns det däremot till Rom och Florens, som dock ligger en bit ifrån, men är troligen det bästa valet om du vill komma snabbt fram.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Det är en fördel att ha en hyrbil, om semestern går till en av Umbriens charmiga småstäder, det gäller även Passignano sul Trasimeno. Det kan vara svårt att komma fram med offentlig transport, så med en hyrbil blir det smidigare att ta sig runt och planera utflykter utan att behöva anpassa sig till de fåtaliga bussavgångarna i området.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Beställ din resa till Umbrien som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Läs mer och beställ en paketresa till Umbrien här

Utflykter

Utöver möjligheterna för att spendera en aktiv semester i Umbrien, är Passignano sul Trasimeno också bra placerat i förhållande till kulturella upplevelser. Det finns många små pärlot till pittoreska städer runt sjön, och i resten av närområdet, där du dessutom hittar många restauranger och inköpsmöjligheter.

Kulturliv och fantastiska restauranger hittar du också i Perugia, som ligger mindre än en 30 minuters bilfärd bort. Det är nästan synd att inte besöka denna vackra regionshuvudstad, minst en gång under semestern. Om inte annat, så för att strosa runt en kväll på de gamla gatorna och njuta av stämningen på en av alla stadens torg. 

Lokala länkar

Hemsidan för Palio delle Barche hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Passignano sul Trasimeno