Resor till Paciano

En av Italiens vackraste landsbyar

Paciano är en av Umbriens många små pärlor och en pittoresk liten landsby där man känner att tiden har stannat.

Paciano är en av Umbriens många små pärlor av en pittoresk liten by där man känner att tiden har stannat. Eller vore det mer korrekt att säga att utvecklingen någon gång under 1900-talet avstannade här, sedan följde en lång period av förfall, innan upptäckten av stadens stora potential och allt återställdes, utvilad och har återställts till sin forna glans.

Idag är Paciano som en oas av lugn och ro men närhet till Toscana och Trasimenosjön medan man på bekvämt avstånd når den viktiga motorvägen A1, vilket gör det snabbt och bekvämt att ta sig till och från Rom, Florens och resten av Italien. Staden erbjuder shopping, några restauranger och barer.

Karta över Paciano

Klicka på kartan nedanför och få en överblick över områdets geografi samt vilka semesterbostäder vi kan erbjuda i området.Hotell eller semesterlägenhet i Paciano

I urvalet på mer än 1.500 olika hotell och semesterbostäder runt om i Italien som du finner här hos Escapeaway Resor är urvalet enormt. Vi täcker allt från klassiska hotell till både lantställen (agriturismo) och villor i Umbrien. Alla är noga utvalda av vår egen personal för att du ska vara säker på att få den bästa basen för en vällyckad semester i "Italiens gröna hjärta".

En semesterlägenhet kan vara perfekt om du önskar att själv laga lite mat framför att hela tiden äta ute. Ett hotell kan istället vara rätt val om du önskar att det blir taget hand om allting, så du till exempel endast ska sätta dig i restaurangen  - och inte själv bry dig om disken.

I sökmaskinen ovanför kan du snabbt få en överblick över lediga boende i och runt Paciano. Har du redan en idé klar om vilken typ av boende du söker kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmaskinen. 
 
Vill du gärna njuta av en fridfull semester i lantliga omgivningar med möjlighet för att komma närmare det äkta Italien? Så kan vi också rekommendera en semester på en agriturismo i Umbrien. Här bor du typiskt i idylliska, rustika omgivningar och är samtidigt relativt nära flera sevärdiga städer om du även önskar utforska regionens historia och kultur.

Har du frågor om olika möjligheter är du mycket välkommen att ringa till oss. Våra resekonsulenter sitter redo att ge dig tips, råd och rekommendationer som passar dina önskemål.

Flygplatser och lokal transport

Det är omkring 1800 km att köra till Umbrien från södra Sverige, så många väljer att flyga. Det finns flera flygplatser inom kort köravstånd från Paciano. Närmaste är Perugia som dock mest kan vara intressant på grund av Ryanair. Men du kan också med fördel flyga till Florens eller Rom. Därför är det nästan alltid möjligt att finna en passande förbindelse från Danmark med antingen lågprisflygbolag som easyJet, Vueling och Norwegian eller traditionella flygbolag som SAS och Lufthanasa. 

I sökmaskinen här hos Escapeaway Resor kan du själv enkelt söka efter priser och flygrutter till alla flygplatser i talien från de olika flygbolagen.

Närmaste tågstation till Paciano ligger vid Chiusi, varifrån det finns förbindelse till bland annat Rom. Var dock inställd på att det beroende av tågtiden kan ta lång tid att komma fram och tillbaka med offentlig transport från flygplatsen i förhållande till om du hyr en bil. Många av våra resenärer väljer därför också att boka en hyrbil tillsammans med resan hemifrån. Det ger dessutom flera möjligheter för att ta på utflykt till de många sevärdheter i regionen. Den närliggande A1-motorvägen gör det enkelt och bekvämt att göra omfattande utflykter i bil.

Få goda råd till semester med hyrbil i Italien

Restauranger och shopping

Paciano bjuder på inköpsmöjligheter, en handfull matställen och barer. Nästan oavsett var i Umbrien du går in på en restaurang kan du förvänta att finna ett kök som fint kan konkurrera med det du finner i grannregionen Toscana

Paciano är känd för produktion av olivolja som säljs över hela världen. Kommer du hit den första helgen i semtember kommer du träffa mycket folk på gatorna. De kommer hit från hela lokalområdet för att delta i matfestivalen "Paciano a Pranzo", där det ställs bodar upp och serveras lokala specialiteter - här ibland naturligtvis den goda olivoljan.

Utflykter

Från Paciano är det enkelt att besöka många sevärda städer och trevliga medeltidsbyar som Panicale, Castiglion del Lago, Città della Pieve, Chiusi (där tågstationen ligger), Cortona och Perugia. Lite längre bort lockar intressanta utflyktsmål som Siena och Orvieto.

Njut också av en tur i dalen Val d’Orcia i grannregionen Toscana med endlösa kullar, cypresser, vin- och odlingsmarker.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Paciano