Resor till Norcia

Kulinariskt, folklore och vacker utsikt

I Norcia hittar du det rustika Italien med historia, trånga stengator, kulinariska matupplevelser och ett lugnt tempo som kommer att få kropp och själ att varva ner.

Specialiteter

För gourmander klingar Nocia sött i öronen. Staden är nämligen primärt känd för sina fina tryfflar och sina goda charkuterier, men också för sin fantastiska choklad. Därutöver är det på tal om en trevlig stad med flera intressanta sevärdheter.

Karta över Norcia

Klicka på kartan har nere för att få en överblick över staden, och för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i denna del av Umbrien.

Rester av en fästningsmur

Norcias historia går långt tillbaka och redan under Det Romerska Imperiet hade staden sina solida fästningsmurar. Dessa tyckte man dock var omoderna, så istället ersattes de med mer moderna sådana under 1300-talet. Dessa murar kan än idag ses på flera ställen men precis som resten av staden har även de tagit skada av flera jordskalv genom århundradena, något som varken skyddshelgonen sankt Benedikt eller dennes syster Scolastica har kunnat förhindra.

Stämning och vackra byggnader

Trots naturkrafterna som härjat är Norcia en ytterst trevlig stad och många kan glädja sig över att turismen här fortfarande är relativt småskalig i förhållande till många andra umbriska städer. Men visst kommer det många gäster hit till staden, framförallt från Rom, som oftast lämnar storstaden för ett par dagar. Här finns både en mysig stämning, många vackra byggnader från Medeltiden samt de vackra pittoreska vattenfallen Cascata delle Marmore, den imponerande och stora naturparken Parco Nazionale dei Monti Sibellini och inte att förglömma, de närliggande städerna Spoleto, Todi, Narni med flera.

"Skogens frukter"

Det saknas inte goda inköpsmöjligheter i staden om man vill ha några av de charkuterivaror, som på italienska har gjort namnet norcino synonym med en "äkta" slaktare utöver att betyda en invånare i Norcia. Detta hantverk kan man självklart avnjuta också på någon av stadens olika restauranger var man också kan få smaka på skogens frukter - vildsvinskött, svampar och vilt - tillagade på bästa vis.Handplockade semesterbostäder i Norcia

Små, stämningsfulla medeltidsstäder där du kan uppleva det gamla Italien, är en av våra specialiteter. Vi har handplockat de bästa semesterbostäderna, så att du endast behöver välja den typ som bäst passar dina behov. Ska du till exempel på en romantisk semester för två, kan ett trevligt B&B vara rätt val. Planerar du en semester med en större grupp, till exempel flera generationer i familjen, kan det i gängäld vara en perfekt chans att hyra en hel villa för er själva. Möjligheterna är många.

Använd sökmaskinen överst här på sidan för att se, vilka semesterbostäder vi kan erbjuda i Norcia. Hittar du inte något här, som lever upp till dina semesterdömmar, är du välkommen att kontakta oss. Vi har helt säkert något i vårt program, som passar just dig.

Flygplatser och transport

Närmaste flygplats ligger i Perugia, en förhållandevis liten flygplats som betjänas primärt av Ryanair. I skrivande stund är här dock inga direkta rutter från Skandinavien. Det finns däremot goda förbindelser till flygplatserna i Rom, som trots avstånden på ett par hundra kilometer också är en bra möjlighet. Det är i princip möjligt att ta sig till Norcia från flygplatsen med offentlig transport, men det snabbaste och mest bekväma sättet att ta sig fram, är att hyra en bil. Det rekommenderar vi som regel till vvåra gäster, då bilen också ger mer frihet att åka iväg på utflykter under semestern.

Boka en paketresa till Norcia i Umbrien

Du kan enkelt boka din semester till Norcia här på Escapeaway Resor. Hittar du en bostad, kan du dessutom boka flygresa och eventuellt en hyrbil i ett samlat paket. Det är lättare, och kostar inte mer än om du skulle sätta ihop resan själv. Dessutom täcks du av paketreselagen och Resegarantifonden om du bokar en paketresa.

>>> Läs mer om paketresor till Umbrien med Escapeaway här

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Norcia