Natursemester i Umbrien

Umbrien bjuder på betagande bergslandskap och många andra vackra naturupplevelser. Ta vandringskängorna med och upplev Mellersta Italien på ett aktivt och närvarande sätt. De djupa dalarna och vackra sjöarna lockar till närmare bekantskap.

Besök några av de vackra pärlorna i den umbriska naturen. Det 160 meter höga Cascate delle Marmore, Marmorvattenfallet vilket ursprungligen skapades av romarna för att torka ut marskområdet söder om Terni. I dag utnyttjas vattenkraften till elektricitet men området är även populärt bland naturälskare och aktivitetslystna paddlare. I den fossila skogen vid Dunaroppa i det sydvästliga Umbrien träder du in i en tidsmaskin. Skogen är närmast ett månlandskap av utdöda trädarter vilka växte och frodades för 3 miljoner år sedan. På Lago Trasimeno kan du ge dig i kast med segling och windsurfing, men du kan också bara bada och koppla av i solen. Är du spänstig så kan du ta en tur på mountainbike genom Umbriens gröna och backiga landskap.

Oavsett ålder och kondition kan alla hitta intressanta och spännande naturupplevelser i denna mellanitalienska region. Umbrien har något för alla smaker och lokalbefolkningens gästvänlighet gör bara nöjet större. Våra hideaways i Umbrien utgör bra utgångspunkter för en härlig natursemester för såväl stora som små.