Resor till Montegabbione

Spendera semestern i en klassisk medeltida stad på en backtopp

Montegabbione är på många sätt och vis en typisk liten stad i centrala Italien, vars historia går tillbaka till medeltiden.

Staden ligger på toppen av en backe, på knappa 600 meters höjd över havet, och du kan fortfarande se de gamla stadsmurarna och andra solida fästningar, som en gång skyddade staden mot angrepp.

Montegabbione i sig själv, är inte ett ställe som lockar många turister, men har i gengälld ett bra strategiskt läge halvvägs mellan Orvieto och Perugia (ca 40 km till båda), mellan Rom och Florens (ca 150 km till båda), samt mellan Bolsenasjön och Trasimenersjön.

Karta över Montegabbione

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i staden, samt en översikt över de närmsta flygplatserna, och avstånd till städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Umbrien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Montegabbione? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av i lantliga miljöer? Då ska du överväga en semester på ett agriturismo. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården och bo med plats till alla.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du inte köra de runt 2000 km (från mellersta Sverige) till Montegabbione, finns det lyckligtvis många bra möjligheter att flyga till Italien. Perugia flygplats är den som ligger närmst, men många väljer också att flyga till t.ex. Florens eller Rom, som har fler flygförbindelser och fortfarande ligger inom förnuftigt köravstånd. Samlat sätt erbjuder dessa flygplatser ett brett utbud av flygbolag, som Ryanair, easyJet, Norwegian och SAS, med rutter till Skandinavien.

Du kan ta dig till Montegabbione från Perugia med buss, men det tar nästan dubbelt så lång tid som i en egen bil. Vill du fort fram till din semesterbostad, kan vi därför rekommendera en hyrbil. Det är dessutom en fördel att ha en bil under löpet av semestern, så att du kan åka iväg på spännande utflykter utan att behöva tänka på att passa tider.

Restauranger och shopping

Trots storleken hittar du både en restaurang, bar och diverse butiker i staden. Dessutom har du inom kort köravstånd en rad andra mindre städer, som också har bra middagsmöjligheter, supermarknader och butiker med lokala produkter. 

Utflykter

Du bor i regionen som kallas för "Italiens gröna hjärta", och det är ett idealt resmål för dig som vill uppleva små, charmiga landsorter oberörda av turismen. De skogsklädda rullande backarna, sjöarna och dalarna bjuder dessutom på många möjligheter för att spendera en innehållsrik aktiv semester i Umbrien. Du bor nästan mitt inne i det italienska fastlandet, några timmars bilfärd från havet, men det är i gengäld inte så långt till några av landets största sjöar, Trasimenosjön och Bolsanosjön. Utöver olika vattensportaktiviteter, ligger här många småstäder som är värda en utflykt i sig.

Lokala länkar

Du hittar den officiella hemsidan för staden här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montegabbione