Resor till Montefalco

Umbriens balkong

Montefalco är också känd som "Umbriens balkong", då utsikten från den idylliska staden är fantastiskt tack vare läget på toppen av en backe.

Tills för bara någon tid sedan var Montefalco ganska okänt. Den var bara en av många små trevliga umbriska städer, och även om stora författare som Hermann Hesse och Gabriele d'Annunzio redan på 1900-talets början lovordade staden, förblev den en liten stad i mängden.

Karta över Montefalco

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Udsikt från staden

Staden har en helt fantastisk utsikt och vid klart väder kan du se ända till Spello, Assisi, Trevi, Spoleto, och självklart det vackra landskapet runt omkring som hör till något av det vackraste i Umbrien. Stadens vackraste utsikt, hittar du vid Largo Sesto Properzio framför Porta della Rocca. 

Fantastiska viner

När man står här uppe kommer tankarna lätt ledas till Montalcino, och det finns en tydlig kopplingmellan de båda städerna - för många känner idag till dem på grund av de fantastiska viner som produceras på sluttningarna. Sagrantino di Montefalco är dock ett nyare vin än Brunello di Montalcino, vilket avspeglas i såväl antalet producenter, kunskap om vinet och priset. Det kan i hög grad rekomenderas att prova detta speciella vin till en passande maträtt. Detta är dock ingen vin man lika lätt blir fäst vid som med Brunello, då den har en stor personlighet. Ett vin som är passande att börja med är ofta "lillebrodern" som heter Rosso di Montefalco.

Smaka på vinerna här

Oavsett vilket, så hittar du i Montefalco massor av restauranger, vinbarer och caféer där du har rik m möjlighet för att kan smaka de goda vinerna. Ja, och det finns naturligtvis också goda möjligheter till att besöka alla de vingårdar som erbjuder vinprovning - och försäljning - av deras egenproducerade viner. Vi har skrivit en artikel om en vingårdssemester i Italien, där du kan läsa om vinområden och se utvalda vingårdar där du kan bo på din semester. Hotell och semesterlägenheter i Montefalco

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt Montefalco. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt Montefalco. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

>> Hitta semesterbostäder i Umbrien här

Flygplatser och transport

Om du ska bo i Montefalco, är det Perugia flygplats som ligger närmast. Denna flygplats nyttjas bland annat av Ryanair, men i skrivande stund finns inga direkta rutter hit från de skandinaviska flygpatserna.

Du kan istället också flyga till Rom, vartill det finns gott om flygförbindelser från Sverige och Danmark. Det tar knappt två timmar att köra från den italienska huvudstaden till Montefalco. Det är ocskå möjligt att komma fram med offentlig transport, men du ska vara beredd på att det tar betydligt längre tid. Därför rekommenderar vi att du bokar en hyrbil till din semester i Italien - det kan du göra redan hemifrån. 

Utflykter

Du bor mitt i smeten då det kommer till intressanta utflyktsmål. Charmiga städer som Perugia, Assisi, Todi och Spoleto lockar med spännande kulturella upplevelser, läcker gastronomi och lugn medeltida atmosfär på smala, rustika gator. 

Montefalco ligger också bra till, om du önskar att bege dig ut i naturen. Det finns t.ex. vackra vandringsleder i den natursköna Nationalparken Monti Sibillini, som ligger inom förhållandevis kort köravstånd. Ett annat mål för en dagsutflykt, är Frasassi-grottorna, som ligger nära Fabriano - de anses vara några av Europas mest spektakulära i sitt slag.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montefalco

Vad tycker gästerna om i Montefalco?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner