Resor till Monte Castello di Vibio

Historisk by med vacker utsikt

På toppen av en av Umbriens alla små backar, hittar du pittoreska Monte Castello di Vibio. Här, i Perugias provins, har du en strålande bas för att utforska många av områdets stämningsfulla och vackra gamla städer.

Avslappning i vackra omgivningar

Monte Castello di Vibio är en mysig liten medeltida stad i hjärtat av Umbrien. Här kan du strosa runt på stengator och njuta av en härlig utsikt över det vackra umbriska landskapet. Den lilla staden är inte direkt ett livligt centrum, men utöver restaurangen på Hotel Relais il Castello, hittar du en bar - Bar Centrale - där du kan njuta av en kopp kaffe eller ett glas vin med panoramautsikt över de gröna backarna. Här finns också en handfull butiker. 

Karta över Monte Castello di Vibio

Klickar du på kartan här nedan, kan du få en snabb överblick över staden, samt se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Mycket att se och göra

I Monte Castello di Vibio ligger landets minsta teater, Concordia Teatro, som anordnar olika uppsättningar och event under årets lopp. Det är också otroligt att du i denna lilla stad kan besöka hela tre kyrkor: Chiesa dei SS Filippo e Giacomo, Chiesa della Madonna delle Carceri och Chiesa di Santa Illumintata. Stadens läge gör att du har många trevliga utflyktsmål, som t.ex. Perugia, Assisi, Gubbio, Cortona och Trasimenosjön, inom ett lagom avstånd. Och på kullen mitt emot Monte Castello di Vibio ligger byn Todi, känt bland annat för kyrkan Santa Maria della Consolazione.Semesterbostäder i Monte Castello di Vibio

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Umbrien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Monte Castello di Vibio under din valda resperiod. Har du redan en klr idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Umbrien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Det är drygt 2000 km från (mellersta) Sverige, om du hade tänkte åka iväg på en bilsemester till Italien. Vill du hellre flyga, finns det åtskilliga flygplatser inom räckvidd. Närmast ligger Perugia flygplats, som bland annat betjänas av Ryanair. Det finns dock inte i skrivande stund några direkta flygförbindelser hit, från flygplatserna i Skandinavien. Det finns det däremot till Rom och Florens, som dock ligger en bit ifrån, men är troligen det bästa valet om du vill komma snabbt fram.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Beställ din resa till Umbrien som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Vill du beställa en resa till Umbrien, ska du starta med att klicka i boxen, där det står "Flyg + boende" i sökfältet här på sidan. 

Restauranger och inköp

Det finns några restauranger i själva staden, samt en liten supermarknad där du kan hitta det mesta till det dagliga behovet. Till större inköp och shopping får du köra en tur till en av de lite större städerna i området. I grannstaden Todi (8 km) finns också ett bra urval av restauranger, trattorior, pizzerior och barer.

Lokala länkar

Här finns hemsidan för stadens lilla teater

Stadens officiella hemsida hittar ni här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monte Castello di Vibio