Resor till Macchie

Den lille staden Macchie ligger i det frodiga lantbruksområdet i södra änden av Trasimenosjön, Italiens fjärde största sjö och ett av områdets mest populära utflyktsmål. Framför allt invånarna i den närliggande regionhuvudstaden Perugia reser gärna ut till sjön på helgerna för att koppla av i den betagande naturen och njuta av stämningen i de små städerna och byarna längs sjöns stränder. Umbrien är en region utan kust men sjön ger invånarna en möjlighet till svalka under de varma månaderna.

I jämförelse med Norditaliens större sjöar är det inte tillnärmelsevis lika turistigt vid Trasimenosjön. Det samma gäller för staden Macchie som även om den bara ligger några kilometer från sjön fortfarande är en stad där lantbruket är mycket viktigare än turismen. Här är det större chans att möta en traktor än en turistbuss på vägen som går genom staden.

En fridfull bas omgiven av spännande utflyktsmål

Det finns några få enstaka matställen och trattorior i Macchie och här finns även ett litet bageri och en vinbar. Det är dessutom bara några få minuters körning till Castiglione del Lago som är den huvudsakliga staden vid sjön och med ett större urval av matställen och affärer. En resa till Macchie ger dig också i första hand en bra belägen och fridfull bas från vilken du kan utforska regionens sevärdheter.

Du kan köra till Perugia på omkring 45 minuter från Macchie och denna regionhuvudstad är absolut värd att avsätta en dag av semestern för. Denna välbevarade medeltidsstad har ett rikt kulturliv som inkluderar åtskilliga festivaler under årets lopp. Lägg därtill en mängd trevliga matställen, levande verkstäder, botaniska trädgårdar och vackra torg där du kan slå dig ner med en kopp kaffe och bara betrakta stadslivet.

Perugia är dock bara ett av alla spännande utflyktsmål som du har på kort avstånd på en resa till Macchie. Området bjuder även på ett pärlband av mindre, mer okända medeltidsstäder med massor av charm och karaktär om du vill uppleva det äkta Italien. Du befinner dig nära gränsen till Toscana så det är naturligtvis som gjort för att även göra avstickare in i grannregionen.

Skulle du någon dag bara få lust att dra ut kontakten och koppla av finns det många små stränder längs Trasimenosjön som inbjuder till njutning i solen vid vattnet. Avsätt gärna tid för att även besöka de små öarna i sjön. Från San Feliciano kan du ta båt över till Isola Polvese som är den största ön och från Porto del Sole i norr går det förbindelse över till Isola Maggiore som är den enda av sjöns tre öar med fast befolkning. På denna ö kan det rekommenderas att gå en tur upp till kyrkan San Michele Archangelo. Promenaden upp till kyrkan är lite ansträngande men väl där belönas du av en fantastisk utsikt över ön och fastlandet.

Vi gläder oss åt att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell vi har handplockat i Macchie. Det är enbart hotell och semesterbostäder som fått de bästa gästrecensionerna som får en plats i vårt program.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Macchie