Resor till Lisciano Niccone

Semester i det oupptäckta Italien

Lisciano Niccone är inte en landsort, som normalt lockar många turister. Här lever befolkningen istället primärt av lantbruk.

Du kommer nog därför förgäves leta efter Lisciano Niccone i din guidebok, för den lilla orten på gränsen till Toscana har inte mycket av det, som turister på utflykt är på jakt efter. Här finns ingen pittoresk borg, ingen kyrka med präktiga altare - det är endast en luten sömning provinsstad med diverse städer, barer och en restaurang eller två.

Omgivningarna med skogsklädda, frodiga berg är dock vackra, och du har här en bra utgångspunkt för utflykter i både Umbrien och Toscana. I själva staden kan du också se några ruinrester av en borg, som härstammar från 1000-talet, där området - tack vare den strategiska positionen nära Tiberdalen - var starkt befästad. 

Staden som ligger i dalen runt Niccone, är biflod till Tibern, har sedan medeltiden varit känd för produktion av kastanjer, men området är också rikt på olivlundar.

Karta över Lisciano Niccone

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna, samt avstånd till städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Umbrien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Lisciano Niccone? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester i en lugn, lantlig idyll, kan vi rekommendera dig att spendera semestern på ett agriturismo i Umbrien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är cirka 1900 km hit, från mellersta Sverige, och därför väljer många att flyga hit. Ska du spendera semestern i Lisciano Niccone, är Perugia flygplats den som ligger närmast, men inom räckvidd ligger också åtskilliga andra större internationella flygplatser (klicka på kartan ovan för en översikt). På dessa flygplatser hittar du ett brett urval av flygbolag, som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, med rutter till resten av Europa - däribland Skandinavien. Det finns förbindelse till Lisciano Niccone från Perugia, men en kombination av tåg och buss. Det är dock betydligt snabbare att komma hit i egen bil, därför rekommenderar vi flygresenärer att beställa en hyrbil hemifrån - så blir det också lättare att ta sig runt under semestern. >>> Information om bilhyra i Italien

Utflykter

Det är inte långt till Trasimenersjön, som ligger i söder. Det är en av Italiens största sjöar, som utöver vacker natur också omges av talrika charmiga medeltidsstäder. Kör gärna också en tur till konststaden Cortona, som Lisciano Niccone en gång tillhörde. Kanske kom du redan hit via Perugia, men staden är under alla omständigheter värd att besöka och spendera lite tid i, på grund av dess rika kulturarv, regelmässiga festivaler, restauranger och många stämningsfulla torg.

Lokala länkar

Kommunens egen hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lisciano Niccone