Kultursemester i Umbrien

Tycker du om kultursemestrar så finns det mängder av fina upplevelser som väntar dig på en kultursemester i regionen Umbrien i Italien. Utöver en skön vistelse på ett av våra härliga hideaways så har du möjlighet att besöka för Italien historiskt sett viktiga platser.

Den kända staden Assisi, där grundaren av francisaner-orden, Franciskus av Assisi, kom ifrån, ligger omkring 20 kilometer från regionens huvudstad Perugia. Den romerska storhetstiden finns fortfarande att spåra i staden bland annat genom en romersk amfiteater som byggdes ända tillbaka i första århundradet efter Kristus. Dessutom ligger även det romerska minerva-templet i Assisi, där fasaden och pelarna står bevarade sedan romersk tid. Templet är tillägnat lärdomens, konstens och hantverkets gudinna Minerva, och byggdes under första århundradet före Kristus. Sedan 1539 har templet fungerat som kyrka.

En annan kulturpärla är staden Norcia, som ligger i sydöstra Umbrien. Även denna stad har blivit världsberömd på grund av ett religiöst helgon, nämligen Benedict av Norcia, eller Benedikt av Nursia som vi säger i Sverige. Han antas ha blivit född i staden år 480 efter Kristus. Han instiftade Benediktiner-orden år 529 på klippan Monte Cassino. Benediktiner-orden blev senare en stor munk-orden i den kristna världen och i vilken munkarna levde efter mottot bön och arbete. Den tyske munken Ansgar även känd som Nordens apostel och som införde kristendomen i Sverige var även han Benediktiner-munk. På så sätt finns det trådar som sammanbinder det gamla Italien med vår egen historia.

Utöver de ovan nämnda så finns det många andra attraktiva kulturplatser i Umbrien, bland annat staden Gubbio och Trasimeno-sjön, som även de är värda ett besök. Utöver alla stora upplevelser på en kultursemester med Escapeaway så bjuder Umbrien även på utsökt kokkonst som vuxit fram under många års traditioner och tillagas av de bästa råvarorna.

Du kan välja en kultursemester där du bor på ett av våra utsökta och charmiga hotell eller så kan du välja att bo på ett mer avsides hideaway i form av en semesterbostad på landet. Oavsett vilken typ av hideaway du väljer så kan du vara säker på att du får vackra omgivningar att koppla av i efter en dag fylld av kulturella upplevelser.

De flesta av våra hideaways har pool, och hotellen samt semesterbostäderna är inredda med respekt för husens stil och historia. Du kan välja en kultursemester där sevärdheterna är inplanerade på förhand elller så kan du få din alldeles egna kultursemester till Umbrien med Escapeaway skräddarsydd helt efter dina egna önskemål och behov.

Res med Escapeaway på kulturresa till Umbrien

>> Läs mer om kulturresor

Karta över Umbrien

Populära hotell i Umbrien

Italien, Umbrien, Torgiano
9,3
Fantastiskt
16 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Umbrien, Todi
9,5
Fantastiskt
201 omdömen
  • Närmaste flygplats: 47 km
  • Avstånd till centrum: ca. 3.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Umbrien, Assisi
9,3
Fantastiskt
85 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi