Hotell i Umbrien

Hos Escapeaway försöker vi ge dig en alldeles speciell semesterupplevelse som du inte kan hitta någon annan stans. Detta gör vi bland annat genom att välja ut helt speciella hotell i Umbrien som vi handplockar efter att de varit igenom en personlig utvärdering.

Våra hotell i Umbrien är självklart utvalda efter samma principer vilket bland annat innebär att de som regel har mycket få rum (sällan fler än 50), ska ha pool och bra allmänna utrymmen och att de dessutom har en viss portion charm, genuinitet och lokal förankring - eller attraktiva omgivningar. Ofta är de hotell som väljs ut av oss familjeägda och vi är dessutom alltid på jakt efter en bra historia bakom de handplockade hotellen, ett värdpar med personlighet och en smittande karisma eller bara en avkopplande oformell atmosfär. Kort sagt ska det finnas något extra som sticker ut i jämförelse med de vanliga standardhotellen för att vi ska vara intresserade. Detta faktum gäller självklart även våra hotell i Umbrien.

Alla våra hotell kan bokas online till konkurrenskraftiga priser!

>> Läs även om vistelse på Agriturismo i Umbrien

Kort information om Umbrien

Umbrien är en av Italiens mest förbisedda regioner vilket till stor del beror på regionens placering mitt inne i landet och därför utan kustlinje vilket ofta är ett dragplåster för många resenärer. Men låt dig inte luras, Umbrien har massor att erbjuda och en sak är den rustika, genuina och ofta lantliga karaktären långt bort från de kraftigaste turistströmmarna. På så sätt är Umbrien en region som passar som hand i handske med det koncept vi arbetar med hos Escapeaway. Ett koncept där vi försöker hitta de lite speciella, ursprungliga och ännu inte så kända ställena men från vilka du har möjlighet att ge dig ut på äventyr till de mer kända och populära ställena, om det är det du vill göra.

Umbrien är en historiskt sett mycket intressant region som kan spåras tillbaka till folkstammen umbrierna, som bosatte sig i området omkring 700 år före vår tideräkninge, och som ofta låg i fejd med de mer kända etruskerna. Trots umbriernas ihärdiga kamp att försvara sitt territorium mot olika inkräktare uppslukades de till sist av det växande romerska imperiet vilket bland annat den berömda romerska vägen Via Flaminia, byggd 220 före Kristus vittnar om. Den nuvarande regionen skiljer sig dock på många punkter från den tidigare romerska regionen, även geografiskt.

Regionen är även känd för sina historiska städer Assisi och Norcia, som blivit kända för att ha fostrat två av Italiens - ja hela västvärldens - mest betydelsefulla religiösa gestalter, Frans av Assisi - grundaren av den berömda franciskanorden - och Benedikt av Nurcia som grundade benediktinorden.

Umbrien bjuder även på mat som kan räknas bland den bästa i Italien tack vare ett kök som baseras på förstklassiga råvaror och samtidigt är enkelt och rejält. Här förförs du inte av utsvävande ord och tillkrånglade rätter utan av ett rakt igenom solitt gastronomiskt hantverk som har stått sig i flera hundra år och som även ofta utgör förebild för kockskolor i många andra italienska regioner. Läs mer om Umbriens gastronomi - ofta kallad cucina povera - på vår reseinspirations-blogg.

Andra resmål och hotell i Italien

Har du redan bestämt dig för att resa till Italien, men ännu inte har bestämt till vilket resmål i Italien du vill resa? Då kan du läsa mer om våra andra resmål i Italien där du hittar ett spännande urval av våra hideaways-hotell. Vi har bland annat handplockat hotell på Sicilien, Sardinien, Amalfikusten och i Toscana. Kom ihåg att du alltid är välkommen att beställa ett skräddarsytt erbjudande på en semester med hotelluppehåll. Klicka på nedanstående länk och få ett ej bindande förslag på en semester.

Toscana

Toscana har blivit ett varumärke för hela Italien och som ofta avbildas med långa snirklande rader av cypresser som skär väg genom gyllene vetefält. Och det är just i den sortens vidunderliga landskap som våra hotell - hideaways - ligger belägna.

>> Läs mer om våra hotell i Toscana

Sicilien

Sicilien är både idealiskt för bilrundresor, semester nära havet och aktiv semester med vandrarkängorda ordentligt snörade. Ja, det finns i stort sätt inget man inte kan göra på denna vackra och historiskt unika ö, det skulle möjligtvis vara en storstadssemester.

>> Läs mer om våra hotell på Sicilien

>> Läs mer om hotell

Karta över Umbrien

Populära hotell i Umbrien

Italien, Umbrien, Cittá della Pieve
9,4
Fantastiskt
461 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Avstånd till centrum: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Umbrien, Canalicchio
9,3
Fantastiskt
92 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Torgiano
9,3
Fantastiskt
16 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)