Hideaways och boutique-hotell i Umbrien

Välkommen till Umbrien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Umbrien, "Italiens gröna hjärta". Vi har handplockat hotell och semesterlägenheter till din drömsemester.

Umbrien – eventyr og magi

Från min första resa till Umbrien minns jag speciellt ett samtal som jag hade med ägaren till ett av våra Escapeaway. Hon är född och uppvuxen i Rom, men köpte för några år sedan en gammal bondgård tillsammans med sin man, varefter de gick igång med renoveringen och inredningen. Det är ett helt fantastisk ställe där paret bland annat har inrett hotellet med gamla möbler som är arvegods från familjens villa i Rom.

Hon berättade, det som jag på många sätt redan hade känt när jag körde genom det gröna bergslandskapet - att i Italien sägs det att den umbriska jorden utstrålar en speciell energi. Denna energi kommer från det mycket grönskande landskapet som kännetecknas av den dominerande vegetation av gröna träd som finns överallt. Därför kallas Umbrien även Italiens gröna hjärta och du kan nästan känna energin vibrera.

Medeltidsarkitektur, natur och gastronomi

Något annat är äventyret. Överallt du kommer ser du medeltida städer som ligger på berg och kullar. Det påminner om en tid då arkitekturens funktionalitet mest av allt var till för att beskydda invånarna som bodde bakom tjocka stadsmurar och som fortfarande ofta omgärdar städerna. Ibland kändes det som att jag hade hamnat mitt i ett medeltida äventyr där historiens vingslag var närvarande överallt.

Resor till Umbrien med Escapeaway

På Escapeaway är vi specialister på resor till Umbrien - inte minst på att välja ut smultronställen som vi tror du kommer älska att bo på. På Escapeaway.se kan du resa till Umbrien som det passar dig bäst. Välj en av våra många paketresor med flexibel reslängd. De inkluderar alltid flyg och boende på ett unikt hotell i Umbrien. Du kan lätt addera hyrbil eller transfer, om du så önskar.

Paketresor till Umbrien med prisgaranti

På våra paketresor till Umbrien använder vi flyglinjer från Sverige och Danmark till Florens eller Rom. De vanligaste flygbolagen som trafikerar dessa flygplatser är SAS, Easyjet, Air Berlin och Norwegian. Läs mer under de olika hotellen om vilken flygplats som ligger närmast. Din uppgift blir att välja det flygalternativ som passar dig, din plånbok och dina semesterplaner bäst.

Vi rekommenderar dig att läsa mer om våra bilrundresor i Umbrien, där vi har satt ihop resor med vistelser på två eller flera utvalda Escapeaway. Dessa är valda utifrån våra egna erfarenheter och från våra otaliga resor runt om i regionen, alla med ett centralt läge i förhållande till våra programförslag, vilket innebär att du skall köra bil så lite som möjligt. Du hittar också bilrundresor som kombinerar vistelser i de två systerregionerna Toscana och Umbrien. Hos Escapeaway får du prisgaranti på alla paketresor som inkluderar flyg och hotell.

Mer information om Umbrien och personlig service

Vi önskar dig trevlig vistelse här på vår hemsida Escapeaway.se. Behöver du ett bra resetips eller personlig service för att hitta rätt resa till Umbrien, eller Italien i allmänhet, så sitter vi redo vid telefonen.

Vill du veta mer om de olika möjligheterna att resa till Umbrien med Escapeaway, så hittar du information om prisgaranti på paketresor, flygplatser, flygbolag, biluthyrning, etc. under ”Hur du kan resa”.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Umbrien

 • Gästrecensioner 9,2
  Assisi
  3 hotell
  En av Umbriens mest kulturella skatter är sevärda Assisi. Den vackra staden ligger majestätiskt på en höjd och blickar ut över det gröna landskapet. Från Assisi kan du smidigt komma runt i Umbrien och besöka staden Perugia samt Trasimenosjön.
 • Gästrecensioner 8,4
  Todi
  3 hotell
  Todi som vackert breder ut sig längs en bergssluttning ovanför Tiberns floddal ligger omgiven av en stadsmur från Medeltiden. Todi är även känd som en stad där du på dina promenader runt omkring på de smala gatorna tydligt kan känna historiens vingslag.
 • Corciano
  2 hotell
  I Corciano befinner du dig precis öster om Transimenosjön och nära många av Umbriens andra spännande sevärdheter. Samtidigt ligger Toscana inom räckvidd för lite längre dagsutflykter. Men det kan mycket väl vara så att du bara vill njuta av ... livet i denna lilla medeltidsstad. Läs mer
 • Montegabbione
  1 hotell
  Montegabbione i sig själv är inte en plats som lockar till sig särskilt många turister. Denna klassiska medeltidsstad på toppen av en kulle ligger däremot bra strategiskt belägen halvvägs mellan Orvieto och Perugia, dessutom ligger några av ... landets största sjöar inom räckhåll. Läs mer
 • Norcia
  1 hotell
  I Norcia kan du uppleva det äkta, rustika Italien samt ett lugnt landsortsliv som snabbt får dig att glömma allt om vardagens stress. Denna lilla mysiga småstad har djupa historiska rötter vilket de vackra byggnaderna från Medeltiden vittnar om.
 • San Martino in Campo ligger några få kilometer söder om regionhuvudstaden Perugia, liksom att du har medeltidsstaden Assisi inom kort räckhåll. I San Martino in Campo har du med andra ord en bra utgångspunkt för en semester med många spännande upplevelser.