Resor till Gubbio

Umbriens äldsta stad

Gubbio är en av de mest intakta medeltida städerna, som överhuvudtaget kan besökas i Italien.

Stadens historia är rik på religiösa händelser och personligheter, vilket gör den till en av de mest besökta städerna av de katolska pilgrimerna. Staden ligger majestätiskt på Monte Iginos bergskanter, är en av Umbriens äldsta städer - och kanske också en av de mest kända i regionen. 

Lite utanför Gubbio, hittar du ruinerna av en romersk teater från det första århundradet efter Kristus. Under sommarmånaderna (juli och augusti) håller man här klassiska konserter - något som besökare säger är en upplevelse utöver det vanliga.

Gubbio rymmer i det hela taget många sevärdheter för den historiskt och arkitektoniskt intresserade - däribland en hel del kyrkor, som t.ex. Duomo, Sankt Francesco-kyrkan och Santa Maria Nuova-kyrkan.

Vill du gärna krydda semester med stadsfester av olika karaktär, har du kommit till rätt ställe då Gubbio huserar flera fester, festivaler och event året runt. Framförallt den stora religiösa Festa dei Ceri i maj, är som regel en fest som lockar många besökare. Till jul ställer man upp världens största julgran med ljus, längs Monte Inginos kanter - trädet som är upptaget i Guiness rekordbok är så stort, att det lätt kan ses från luften mellan den 7 december och 6 januari. 

Karta över Gubbio

Genom att klicka på kartan över Gubbio här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Umbrien.

Om du vill bo i medeltidsstaden Gubbio, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan. Ska du på semester med en stor grupp, kan vi också rekommendera möjligheten att hyra en villa i Italien. Då har ni alla en gemensam bas att utgå från då ni ska iväg på utflykter i landet, och kan samtidigt njuta av pool och trädgård helt för er själva.

Har du frågor, eller vill gärna ha hjälp med att hitta det perfekta valet av bostad för dig till din semester, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få våra tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Det finn bra möjligheter att flyga från Skandinavien till Italien. Denf lygplats som ligger närmast Gubbio, är Perugia flygplats, och därnäst flygplatserna vid Ancona och Rom. Det finns således stora chanser att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning. 

Det finns ingen tågförbindelse till Gubbio, närmsta station ligger vid Fossato di Vico cirka 20 km mot sydöst. Det kan därför kräva lite extra planering att komma hit med offentlig transport. Det finns dock bussförbindelser från stationen och från t.ex. Perugia.

Vill du gärna slippa att tänka på tidtabeller, är det naturligtvis perfekt att hyra en bil. Då kommer du inte bara lättare från flygplatsen till din semesterbostad, utan kan också behe dig ut och upptäcka flera sidor av landet under din semester. 

Här hittar du mer information om att hyra bil i Italien.

Vill du köra från Sverige till Gubbio, är det cirka 2000 km från mellersta Sverige. Med en övernattning längs vägen, är det en sträcka som de flesta klarar av. 

Restauranger och shopping

Staden är känd för sin vita tryffelsås, som ledsagar all sorts pasta. Den och många andra, läckra, autentiska rätter, kan du njuta av på stadens trevliga restauranger, som generellt har en hög nivå och respekterar den lokala gastronomin.

Gubbio håller fast vid många traditioner från stadens tidigare folslag, och har således också fortfarande en stor omsättning från stadens traditionella hantverk som keramik, stränginstrument, och restauration av antika möbler. På en promenad i den gamla stadsdelen kommer du således att passera åtskilliha butiker, där du kan köpa med dig en unik souvenir hem.

Utflykter

Är det inte nog att smaka på de speciellt produkterna på stadens restauanger, kan du själv också bege dig ut på tryffeljakt med lokala guider och deras hundar i tryffeldalarna nära staden.

Området rymmer många intressante utflyktsmål i form av både natur och kultur. En tur till Perugia eller Urbino kan varmt rekommenderas - liksom i Gubbio väntar dig här stämningsfulla, smala gator som löper mellan gamla buggnader, vackra torg och historiska sevärdheter. Är det naturupplevelser du söker? Då vill vi föreslå dig en vandringstur i Nationalparken Monti Sibillini, som ligger i förnuftigt avstånd för en dagsutflykt. Här finns markerade stigar av olika längd och svårighetsgrad, som bjuder på fantastiska utsikter över området. 

Önskar du att utforska områdets sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av välorganiserade utflykter i Umbrien, som du med fördel kan boka online hemifrån innan avresa. 

Lokala länkar

Få mer insoiration till din semester och hitta goda tips och råd på stadens egen officiella hemsida som du hittar här.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gubbio

Vad tycker gästerna om i Gubbio?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner