Resor till Gualdo Cattaneo

Liten landsort med mycket att erbjuda

Gualdo Cattaneo är en härlig, liten medeltida landsort, som ligger ganska nära Spoleto, i ett område med skogar och olivlundar.

Staden ligger i natursköna omgivningar i hjärtat av Umbrien, cirka 50 km från regionshuvudstaden Perugia, och cirka 30 km från Assisi. Ett stort, cylinderformat torn, byggt år 1494 står fortfarande som en central del i stadens centrum, vilket gör att du aldrig tvekar över i vilken stad du befinner dig. 

Karta över Gualdo Cattaneo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Mycket att bjuda på

För den historiskt intresserade har staden mycket att erbjuda; ett vackert historiskt centrum, det medeltida rådhuset Palazzo del Municipio, kyrkan San Michele Arcangelo med dess freskomålningar från 1500-talet, medeltida kyrkan San Francesco, det romanska klostret San Felice och mycket, mycket mer.

Omnejdens slott

I Gualdo Cattaneos omgivning hittar du en rad slott som bestämt också är värda ett besök. Av dessa kan nämnas Castello di Montecchio från 1000-talet som ligger på den romerska gatan Via Flaminia; Castello di Castagnola samt det välbevarade slottet Castello di Moricchia från 900-talet.

Musikfestival och Palio

Staden lever upp i juli då den årliga musikfestivalen tar plats, där många olika musikgenrer kan avnjutas och utforskas tillsammans med det trevliga vinet Sagrantino som det ges smaksprov på. Gualdo Cattaneo har också sin egen Palio, Palio dell’Arrampicata som är något annorlunda än det som många känner från Siena i Toscana (som du för övrigt kan läsa mer om här). 

Restauranger och inköp

Gualdo Cattaneo bjuder på inköpsmöjligheter samt ett par utmärkta restauranger och caféer.Hotell och semesterlägenheter i Gualdo Cattaneo

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt Gualdo Cattaneo. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen. Vill du dessutom boka en hel paketresa till Umbrien, kan du med fördel välja "Flyg + Boende" i sökmotorn.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt Gualdo Cattaneo. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

Flygplatser och transport

Flygplatsen som ligger närmast, ligger i Perugia, men denna flygplats har för närvarande inga direktrutter med flygplatserna i Skandinavien. Om du inte vill göra en mellanlandning på vägen, kan du istället titta på flygresor till Rom Fiumicino flygplats eller Rom Ciampino flygplats, som betjänas av en mängd olika flygbolag. 

Det finns en tågförbindelse från Rom till Foligno, varifrån man ett par gånger om dagen kan ta sig vidare med buss till Gualdo Cattaneo. Du kan alltså ta dig fram med offentlig transport, men det går betydligt fortare, om du hyr en bil på flygplatsen. Men en bil kan du också lättare ta dig runt till restauranger och sevärdheter under din semester. 

Udflykter

Bor du i Gualdo Cattaneo, är du omgiven av inressanta utflyktsmål. Detta i form av många pittoreska medeltida landsorter fulla av stämning, sevärdheter och kulturella upplevelser. Du bör till exempel avsätta tid på att besöka Assisi, Spoleto och Perugia. 

Alla intryck från städerna, kan du kombiner med upplevelsen av oberörd natur på vandringsturer i nationalparken Monti Sibillini, som är en del av bergskedjan Apenninerna. 

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Turisthemsidan hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gualdo Cattaneo