Resor till Fabro

Fabro är en kommun med ca. 3000 invånare som ligger ca. 60 kilometer nordväst från Terni. Fabro uppstod under 1930-talet omkring järnvägen som blev anlagd här så idag finns här en tågstation. I det gamla centrum på toppen av en kulle finns fortfarande resterna av en mur från medeltiden samt en kyrka från 1800-talet. Byns stolthet är kommunbyggnaden som nästan blev ödelagd under Andra Världskriget.

Fabro är en kommun med ca. 3000 invånare som ligger ca. 60 kilometer nordväst från Terni. Den är uppdelad i två delar: Fabro och Fabro Scalco där halva delen av kommunens invånare bor. Fabro Scalco ligger 242 meter under havets yta där den gamla stadsdelen finns. Fabro uppstod under 1930-talet omkring järnvägen som blev anlagd här så idag finns här en tågstation. Under efterkrigstiden utvecklade man motorvägsnätet (A1) och lade den förbi Fabro.

I det gamla centrum på toppen av en kulle finns fortfarande resterna av en mur från medeltiden samt en kyrka från 1800-talet. Byns stolthet är kommunbyggnaden som nästan blev ödelagd under Andra Världskriget.

Varje år mitt i november arrangeras den så kallade Mostra Nazionale del Tartufo di Fabro. Det är en mässa där typiska produkter som tryffel, vin, och olivolja utställs av avsmakas. I byn finns det ett par restauranger samt inköpsmöjligheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fabro