Resor till Corciano

En fin medeltidsstad med historia

Vackra stenhus, små gator och torg, och medeltida stämning råder i denna lilla stad, som ligger cirka 400 meter över havet.

Runt Corciano breder sig ett vackert landskap ut. Detta är en plats, där du kan slappna av och njuta av livet. Området runt staden bjuder dessutom på arkeologiska utgrävningar och historia, både från etruskerna och romarna. Monument, torg, kyrkor och museum är lite av det som du kan uppleva Corciano, tillsammans med härliga promenad- och cykelturer i ett vackert område.

Dessutom befinner du dig precis öster om Trasimernersjön och många av Umbriens många andra spännande sevärdheter, som t.ex. Perugia, Assisi och Gubbio. På den andra sidan sjön ligger Toscana, och skulle du ha lust att besöka Siena, är det cirka 95 km dit.

Karta över Corciano

Klicka på kartan här nedan för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se vilka flygplatser och städer som ligger i närheten.Hotell och semesterlägenheter i Corciano

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt Corciano. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt Corciano. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och rekommendationer som kan passa dina önskningar.

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Corciano, är Perugia Flygplats - Aeroporto Internazionale dell'Umbria - den som ligger närmast. Detta är en av Italiens lite mindre flygplatser, men tar trots detta emot en hel del resenärer, mycket på grund av Ryanairs närvaro. Kan du inte hitta en förbindelse till denna flygplats, ligger bland annat flygplatserna i Florens och Rom inte mer än några timmars bilfärd bort.

Inkuderar du alla dessa flygplatser, har du dörför goda möjligheter att htta en flygförbindelse som passar din semester. Detta kan du göra i sökmaskinen här hos Escapeaway, där du hittar priser från alla de erkända flygbolagen.

De närmaste tågstationerna ligger i Magione Stazione och i Perugia, varifrån du har förbindelse med bland annat Florens och Rom. Den sista biten från stationen (ca 10 km) till Corciano får du avvera med antingen buss eller taxi. Det är dock också ett alternativ att hyra en bil på flygplatsen, vilket i regel gör resan till semesterbostaden betydligt snabbare. Dessutom kan det vara en fördel att ha en hyrbil om du vill bege dig ut på utflykter under semestern.

Restauranger och shopping

Det finns en bagare och ett par restauranger i staden, vilka erbjuder traditionella, lokala rätter. Du behöver heller inte jköra långt för att hitta fler restauranger i grannstäderna, precis som det finns supermarknader inom några få kilometer. Håll också ögonen öppna efter lokala gårdar, där du kan köpa vin, olivolja och andra delikatesser.

Utflykter

Det är inte långt in till Perugia, som är en välbevarad medeltida stad med ett levande kulturliv och många färgstarka festivaler. Staden har flera universitet, vilket bidrar till att ge liv till staden. Därtill kommer, att du kan spendera lång tid på att utforska de stämningsfulla, gamla gatorna, där du också hittar många restauranger.

I motsatt riktining ligger Trasimenersjön som också är ett bra utflyktsmål. Både runt sjön och i resten av regionen finns många charmiga medeltidsstäder, som har massor av atmosfär och sevärdheter. Kör till exempel gärna en tur till Umbriens äldsta städer, Gubbio eller Todi, som är berömda för sitt vackra läge och intakta medeltida arkitektur.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Corciano