Resor till Collepepe

Collepepe ligger på randen av en bred dal mindre än en halvtimmes körning söder om regionhuvudstaden Perugia. På grund av det strategiska läget uppe på sluttningen av en kulle med bra utsikt över dalen har de omkringliggande, större städerna ända sedan Medeltiden försökt att ta makten över denna lilla stad. I dag är läget väl så attraktivt för dig som reser till Collepepe för att uppleva det äkta Italien.

Upplev Italiens gröna hjärta

Umbrien, Italiens gröna hjärta, är landets enda region utan kuststräcka. Här finns inte heller några stora miljonstäder men i gengäld får du på en resa till Collepepe möjlighet att njuta en avkopplande semester i fridfulla, lantliga omgivningar. Här befinner du dig på säkert avstånd från massturismen och du kommer på dina utflykter få rikligt med möjligheter att hitta små okända pärlor som inte står upptagna i några reseguider.

Det ovan nämnda är emellertid inte entydigt med att regionen inte har några stora sevärdheter och upplevelser att bjuda på. I Collepepe får du en utmärkt bas för att kunna utforska det centrala och norra Umbrien som utöver Perugia även omfattar Trasimenosjön och städer som Assisi, Gubbio och Todi. Du kan tillbringa en hel semester bara med att utforska måleriska medeltidsstäder och vackra landskap på dagen och koppla av i fridfulla Collepepe på kvällen. Det finns förvisso bara några enstaka matställen och barer i själva staden men skulle du vilja ha mer att välja mellan kan du eventuellt köra en tur till regionhuvudstaden.

Motorvägen E45 går alldeles förbi Collepepe nere vid floden så det är lätt att ta sig till och från staden med bil. Du får också mest ut av din resa till Collepepe om du har tillgång till bil. Du behöver dock inte starta bilen varje dag för det kan även rekommenderas att vandra en tur upp bland kullarna bakom staden och ta sig god tid att njuta av utsikten och stämningen bland de rustika gårdarna och olivlundarna.

Behöver du göra några inköp så hittar du ett brett utbud av supermarkets i grannstaden Marsciano på den andra sidan av dalen. Närmsta flygplats ligger vid Perugia men det finns även möjlighet att flyga till Rom. Den italienska huvudstaden ligger omkring ett par timmars körning från Collepepe.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Collepepe