Resor till Collazzone

Det autentiska Italien

Cirka 30 kilometer från Perugia ligger den gamla medeltida staden Collazzone på en 170 meter hög backe med mängder av sevärdheter till dem som är intresserade av historia och kultur.

Vi kan bland annat nämna stadens imponerande medeltidsborg varifrån du har en praktfull utsikt över det vackra umbriska landskapet; samt den gamla sockenkyrkan från 1671 som nyligen blivit renoverad.

Staden, med dess mur, vall och välbevarade torn, visar tydliga spår av den longobardiska arkitektoniska traditionen från slutet av 700-talet.

Staden är förhållandevis liten med cirka 3000 invånare och har tidigare inte varit på turisternas radar. Men i samband med att agriturismerna har blivit allt mer populära, är det nu fler besökare som kommer till byn för att uppleva stämningen i en autentisk landsort. Lantbruket är dock fortfarande den viktigaste inkomstkällan och varje år, i slutet av november, firar man säsongens jungfruolivolja med en mindre byfest. Även karnevalen (vår fastlagsfest) firas i Collazzone med dekorationer i staden och uppträdanden på stadens torg.

Från Collazzone kommer du lätt till trevliga städer som Assisi, Perugia och Spoleto.

Karta över Collazzone i Umbrien

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka hotell och semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Umbrien.Handplockade semesterbostäder och hotell i Collazzone

Vill du gärna uppleva det äkta Italien? Hos Escapeaway har vi lång erfarenhet av att hitta de bästa hotellen, semesterlägeheterna och villorna i Italien - vilket naturligtvis också inkluderar Umbrien. Även om vårt urval på flera hundra semesterbostäder inkluderar de mest berömda destinationerna, sätter vi också en ära i att erbjuda semesterbostäder i mindre lända städer som Collazzone, där man ofta möter en helt unik charm och gästfrihet.

Är det upplevelsen av "livet på landet i Italien" du söker? Då kan du också överväga en semester på en agriturismo i Umbrien. Här har du rik möjlighet att komma helt bort från den stressiga vardagen och städernas ljud och stök. Det finns olika typer av agriturismo - några är perfekta till familjer där barnen har gott om plats att röra sig, medan andra bjuder in till romantiska studer mellan fyra ögon.

Oavsett vilken typ av logi du är intresserad av till din semester, är det första du behöver göra att skriva in din valda semesterperiod i sökmotorn överst här på sidan. Så får du en snabb översikt över vilka möjligheter som finns i och omkring Collazzone.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Collazzone