Resor till Castiglione della Valle

Lugn & ro och tidslöshet

Castiglione delle Valle ligger på en backe, cirka 20 km från regionshuvudstaden Perugia, cirka 15 km från Trasimenosjön och cirka 60 km från härliga Orvieto.

Staden växte ursprungligen upp runt ett Benediktinerkloster. Castiglione delle Valle, som är en del av Masciana kommun, är egentligen endast en liten landsort, och det känns nästan som att tiden stått stilla länge. Men trots den blygsamma storleken, finns här en del sevärdheter för den historiskt inresserade, däribland slottet Castello di Monticello (1100-talet), kyrkan Chiesa del Crocefisso (1400-talet) samt de romanska kyrkorna Sant Paolo och Sant Ubaldo med freskomålningar av Meo da Siena.

I sista vecka i augusti, och första veckan av september, hålls den årliga stadsfesten, Palio dei Somari där hela landsorten (och dess invånare) smyckas ut och diverse tävlingar bidrar till att förändra staden till ett stort medeltida sceneri.

Karta över Castiglione della Valle

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och för att se vilka semesterbostäder, hotell och villor vi erbjuder i denna del av regionen Umbrien.Stadens bästa semesterbostäder och hotell

I vårt urval av flera hundra semesterbostäder i Italien, som du hittar i vår sökmotor, finns endast handplockade hotell, B&B, semesterlägenheter och villor - många av vilka ligger i charmiga medeltida städer som Castiglione della Valle. Vi har med andra ord underlättat för dig att hitta den perfekta basen för en minnesvärd semeter i Umbrien - du behöver endast skriva in dina ankomst- och avresedatum, för att få en översikt över lediga inkvarteringsmöjligheter i staden.

Skulle du mot förmodan ha svårt att hitta ett ställe som lever upp till. dina önskningar, är du välkommen att kontakta oss. Vi har lång erfarenhet av resor till Italien och hjälper dig gärna med att sätta ihop den perfekta semetern.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castiglione della Valle