Resor till Castiglione del Lago

Trasimenosjöns bästa utsikt

Vacker stad belägen vis Trasimenosjöns bredder. Det är tal om en mindre stad, men som erbjuder restauranger och inköpsmöjligheter.

Castiglione del Lago ligger på en utsiktspunkt vid Trasimenersjöns västliga sida. Även om staden inte är speciellt känd så är den mycket trevlig och stämningsfull i förhållande till flera andra orter runt sjön.

Stadens ursprunglig går helt tillbaka till 600-talet f.Kr., framstår den idag som en vacker medeltidsby med ett intakt och sevärdigt centrum. Byn är inte speciellt stor men har ändå en trevlig gågata med restauranger och inköpsmöjligheter.

I Castiglione del Lago bor man högt över sjön och det är nästan alltid en lätt kylig bris här under de varmaste månaderna. Vill man bada i sjön ska man vara beredd på en körtur till sjöns bredd, då gåturen nog ville vara för lång för de flesta.

Karta över Castiglione del Lago

Klicka på kartan här under för en översikt över hotell och andra semesterboende i staden och området samt avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1.500 semesterboende i Italien - här ibland ett stort urval av handplockade hotell, hus och semesterlägenheter i den gröna regionen Umbrien. 

Önskar du att hålla semester i Castiglione del Lago kan du snabbt få en översikt över lediga hotell och andra boende i och omkring staden genom att använda sökmaskinen ovanför.
 
Ska du semestra med en grupp vänner eller är en stor familj kan vi också rekommendera dig att hyra en privat villa i Italien. Så får ni pool, trädgård mm helt för er själva.

Har du frågor eller vill du gärna ha hjälp till att välja rätt boend är du välkommen att ringa till oss för ett samtal om vad du ska välja och varför.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien kan du naturligtvis också välja att bo på olika ställe för att hinna uppleva mer på semestern.

Transport

Vill du resa med flyg till Castiglione del Lago är flygplatsen vid Perugia den närmaste. Dit flyger dock nästan enbart Ryanair. Inom behagligt köravstånd ligger även Florens flygplats med ännu fler flygförbindelser till Skandinavien. 

Det kör tåg frekvent till staden från Milano, Florens och Rom. Lägg där till olika bussförbindelser och inte minst bra vägar som gör det smidigt att komma till och från staden med bil. Med egen bil eller hyrbil är det inte bara enkelt att komma till ditt bokande boende, men också att komma runt och uppleva området på spännande utflykter i ditt eget tempo.

Det är en bilresa på drygt 2000 km ifall du vill köra hela vägen från Sverige. Castiglione del Lago kan därför vara mål för en bilsemester till Italien, där turen söderut är en chans att uppleva nya delar av Europa.

Restauranger och shopping

Sett till stadens storlek finns det ett ganska fint urval av matställen i staden med en koncentration runt stadens gamla stadsdel och dess huvudgata Via Vittorio Emanuele. Samtidigt ska man endast köra få km för att finna ännu fler trevliga restauranger grannstäderna runt sjön.

I stadens supermarket och affärer finner du det mesta för dagliga inköp och behov ifall du vill laga egen mat under semestern. För upplevelsens skull kan det rekommenderas att att besöka en lokal marknad där du förutom goda lokala råvaror även får chansen att uppleva det charmiga italienska vardagslivet. Castiglione del Lagos veckomarknad brukar exempelvis bjuda på massor av liv samt ett rikt urval av lokalt producerade grönsaker och frukt.

Utflykter

I själva staden bör du besöka borgen Rocca del Leone med den fantastisk utsikt och det vackra Palazzo della Corgna.

Du har dessutom en fin utgångspunkt för att uforska Trasimenosjön (Lago Trasimeno). Från Castiglione del Lago kan en båttur till Isola Maggiore en av sjöns tre små öar rekommenderas. På en timmes promenad kan du uppleva den pittoreska lilla ön som traditionsenligt är bebodd av fiskare samt präglas av 1400-tals hus och ett par små, fina kyrkor. Öns fiskrestauranger är också värda ett besök.

Även om du enkelt kan avlägga flera dagar för att besöka sevärdheter och städer omkring själva sjön bör du också överväga möjligheten att ta på utflykt till andra delar av regionen. Ta exempelvis en tur till den välbevarade medeltidsstaden Perugia som har ett rikt kulturliv med charmiga gamla kvarter där du går omgiven av konst och arkitektur i en unik atmosfär.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castiglione del Lago