Resor till Castel Rigone

Oförstörd charm i Italiens gröna hjärta

Castel Rigone ligger i de böljande backarna norr om Perugia, med en fin panoramautsikt över Trasimenersjön och de omkringliggande skogarna.

Den vackra landsorten, som ligger på cirka 650 meters höjd, är enbra utgångspunkt för en semeter med både natur och historia. Staden, som enligt legenden är uppkallad efter Rigone - en av den östgotiska konungen Totilas löjtnanter - har lyckats bevara sin medeltida charm. Stadens antagligen mest kända sevärdhet är Madonna dei Miracoli, ett heligt monument från 1494, som är regionens viktigaste exempel på renässans-arkitektur.

Dete är dock inte bara de charmiga, rustika byggnaderna och historiska sevärdheterna, som gör Castel Rigone till ett intressant resmål. Bor du här har du en bra utgångspunkt för att uppleva en oförstörd del av Italien med vacker natur. Från staden kan du till exempel vandra på en naturskön rutt upp till toppen av Mt. Castiglione (802 m.ö.h.).

Karta över Castel Rigone i Umbrien

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder och hotell vi för närvarande kan erbjuda i denna del av Umbrien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castel Rigone