Resor till Cascastalda

Cascastalda ligger mitt i Umbriens gröna, backiga landskap omkring 35 kilometer nordost om Perugia. Trots det relativt korta avståndet till regionhuvudstaden kommer du på din resa till Cascastalda uppleva en fridfull liten stad på landet där livet går sin gilla gång. När du passerar genom någon av de gamla stadsportarna kommer du tydligt känna att detta är en stad med djupa historiska rötter.

Stämningsfull stadskärna

Cascastalda uppstod ursprungligen på 700-talet omkring en borg som i och för sig inte längre finns kvar. Har du ögonen med dig kan du emellertid på flera ställen runt omkring i staden se stadens gamla vapensköld uthuggen i stenmuren. I den lilla stadskärnan bör du även ta vägen förbi Santa Maria Assunta kyrkan som stammar från 900-talet. Det är oerhört stämningsfullt på de smala stenbelagda gatorna omkring kyrkan.

Utanför den gamla stadsporten öppnar staden upp sig lite mer och på sina ställen finns det vackra utsiktspunkter ut över det böljande landskapet som är så karakteristiskt för denna centrala del av Italien. Det är inte svårt att hitta en bänk där du kan slå dig ner och njuta av utsikten eller bara betrakta stadens stillsamma liv. Det finns en enda mataffär, en slaktare samt några enstaka butiker och kaffebarer i staden men inget egentligt affärs- eller restaurangliv.

Detta hittar du i gengäld i överflöd i flera av de större grannstäderna i området. Det tar till exempel bara en halvtimme att köra in till Perugia som är regionens kulturella centrum. Här kan du helt klart tillbringa en hel dag med att utforska stadens många butiker och marknadsplatser samt inte minst de stolta gastronomiska traditionerna på de många trevliga matställena.

Utflykter i alla riktningar

När du reser till Cascastalda har du även många andra spännande utflyktsmål inom din räckvidd. Frans av Assisis födelsestad Assisi ligger på precis samma avstånd som Perugia och även om staden är ett mycket populärt resmål med många besökare så är det värt att ta turen hit för att bland annat se alla de vackra kyrkorna. Skulle du i stället köra norrut från Cascastalda så bör du besöka Gubbio, en av Umbriens äldsta städer och tillika ett populärt mål för katolska pilgrimer och en av de mest intakta medeltidsstäderna i hela Italien.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de handplockade hotell som du hittar i vårt program över resor till Cascastalda.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cascastalda