Resor till Canalicchio

Naturskön plats i frodiga Umbrien

Du befinner dig i den frodigaste delen av Umbrien, omgiven av berg, skog, dalar och floder. Ett vackert område fullt med lugn och ro, och massor av historiska lämningar.

Canalicchio ligger cirka 420 meter över havet, och du har därför en fantastisk utsikt över de omkringliggande landskapen. Här är det Longobarderna, ett germanskt folkslag, som enligt sägnen kom från södra Skandinavien, som har satt sina spår. Det är också deras borg från 1100-talet, samt Benediktin-klostret San Fortunato och flera andra fästningar, som varit med och format staden. År 1326 byggde man till borgens mur, och det var också då staden fick sitt nuvarande namn.

Idag huserar borgen en exklusiv semesterresort med spa. Därutöver kommer folk hit för att njuta av den vackra naturen i området, som bjuder in till en aktiv semester i Umbrien, med vandring, cykling eller lustfiske.

Karta över Canalicchio

Klickar du på kartan här nedan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i närheten, samt se avstånd till andra städer och flygplatser i Italien.

En fröjd för både öga och själ

Staden ligger vackert i regionens gröna famn. Här kan du slappna av och njuta av stillheten, och låta ögat vandra över vinmarker och olivlundar. Läget bjuder också in till utflykter till Trasimenosjön, Perugia, Spello, Gubbio, Spoleto, Assisi och grannregionen Toscana med alla dess sevärdheter.Hotell och semesterlägenheter i Canalicchio

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt Canalicchio. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt Canalicchio. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och rekommendationer som kan passa dina önskningar.

Flygplatser och lokal transport

Ska du på semester till Canalicchio, är det Perugias flygplats som ligger närmast. Detta är en förhållandevis liten flygplats, som ändå tar emot en hel del resenärer på grund av Ryanairs närvaro. För ett större urval flygbolag, kan du också titta på resor till flygplatserna i Rom, vilka ligger inom rimlig räckvidd.

Du kan använda sökmaskinen här på Escapeaway för att hitta de billigaste priserna på flygbiljetter från alla erkända flygbolag som flyger till Italien.

Vill du bo i Canalicchio, anser vi att du måste ha tillgång till en bil. Möjligheterna att ta sig till och från staden med offentlig transport är i skrivande stund icke-existerande. Normalt sätt är det därför lättast att beställa en hyrbil i Italien, redan hemifrån, med avhämtning på flygplatsen.

Restauranger och inköp

Då de fasta invånarna i staden nästan kan räknas på två händer, finns det - inte överraskande - inga restauranger eller butiker i själva Canalicchio. I Umbrien är det dock inte ovanligt att även de mindre landsorterna har trevliga restauranger, som är kända för sina rustika, lokala rätter. Åk därför iväg på upptäcktsfärd i lokalområdet om du vill hitta spännande kulinariska upplevelser under semestern. Åker du på utflykt till de lite större städerna, som t.ex. till Perugia, är urvalet av restauranger och spännande butiker naturligtvis bredare.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Canalicchio