Resor till Bevagna

Upptäck historiens vingslag i pittoreska Bevagna

Bevagna i regionen Umbrien, är utan överdrift en fantastiskt pittoresk liten stad, som du definitivt kommer uppleva som mycket charmerande.

De små, snäva gatorna, de vackra byggnaderna - varav de äldsta härstammar från Antiken, de trevliga torgen, och alla restauranger och caféer bidrar alla till att staden är en härlig plats att strosa runt i.

Här finns också både apotek, salktare, bagare, grönsakshandlare och en supermarknad - ja, du kan till och med köpa färsk pasta i den lilla lokala butiken.

Karta över Bevagna

Klicka på kartan här nedan för att få ett intryck av områdets geografi, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i Umbrien.Hotell och semesterlägenheter i Bevagna

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt Bevagna. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt Bevagna. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och rekommendationer som kan passa dina önskningar.

Flygplatser och lokal transport

Ska du på semester i Bevagna, är Perugia flygplats den som ligger närmast. Flygplatsen är inte så stor, och är primärt intressant på grund av Ryanairs närvaro. Det finns dock andra större internationella flygplatser inom räckvidd, däribland flygplatsena i Rom. Det finns därför många möjligheter att hitta direkta flygförbindelser hit från Sverige och Danmark, både med lågprisbolag och med traditionella flygbolag.

I sökmotorn här på Escapeaway kan du enkelt söka efter priser och flygrutter till samtliga italienska flygplatser, och med alla erkända flygbolag.

Närmsta tågstatioen ligger i Foligno cirka 10 km från Bevagna, härifrån finns det bland annat förbindelse till Perugia, Florens och Rom. Det finns en bussförbindelse från Foligno till Bevagna, och det är därför inte absolut nödvändigt att ha en bil. Men, om du vill ha större frihet under semestern, och inte vara beroende av de offentliga tidtabellerna, så rekommenderar vi att du beställer en hyrbil till semestern - något du kan göra redan hemifrån. 

Lyckligtvis är det väldigt lite trafik inom stadens murar, eftersom det endast är de lokala, med speciell tillåtelse, som får köra i centrum. Alla vi andra måste ställa bilen på en av alla de parkeringsplatser som finns utanför stadsmuren, och promenera den sista biten.

Utflykter och sevärdheter

Du bor mitt i en smörhåla, vad gäller möjigheterna att åka iväg på spännande utflykter. Inom relativt kort avstånd ligger t.ex. välbevarade och vackra medeltidsstäder som Assisi, Perugia, Todi och Spoleto. En utflykt till en av dessa städer, är en möjlighet att märka historiens vingslag när du traskar runt på de smala gatorna, omgiven av vackra byggnader och utsmyckade kyrkor. På besök i Umbriens städer, har du naturligtvis också stora chanser att stifta bekantskap med det lokala kökets många spännande rätter och delikatesser. 

Utöver kulturella upplevelse i överflöd finns det också många möjligheter att njuta av vacker natur på t.ex. en vandrings- eller cykeltur. Du kan t.ex. spendera en dag (eller flera) på en vandringstur i nationalparken Monti Sibillini, som är en del av bergskedjan Apenninerna. 

I Bevagna finns flera välbevarade, vackra kyrkor från medeltiden, som t.ex. Chiesa di San Michele och Chiesa di San Silvestro, från slutet av 1100-talet. Staden är därutöver känd för den årliga medeltidsfestivalen, Mercato delle Gaite, vilken återskapar landsortslivet så som det såg ut mellan 1250 och 1350. Här utkämpas dessutom kamper mellan stadens fyra kvarter (Gaite) San Giovanni, San Pietro, San Giorgio och Santa Maria i olika dicipliner såsom mat, hantverk och bågskytte.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bevagna