Resor till Baschi

Idyllisk välbevarad medeltidsstad mitt i Italien

Baschi är en vacker liten stad med 2700 invånare, som kan dateras tillbaka till Romarriket, och som är belägen runt medeltidsborgen med samma namn.

Staden är trevlig och romantisk och kyrkan San Nicolo från 1500-talet är klart värt ett besök. Det samma gäller den heliga platsen Santa Maria della Pasquarella. Staden huserar flera återkommande händelser, som t.ex. La Sagra del Porchetto som i regel tar form i augusti månad och där områdets typiska rätter tillagas och avnjuts i en härlig folkfest.

Baschi huserar också ett museum Antiquarium Comunale för dem som är intresserade i arkeologiska fynd från lokalområdet.

Karta över Baschi

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över semesterbostäder som vi tiilhandahåller i området, samt för att se avstånd till andra städer och flygplatser i Italien. Hotell och semesterlägenheter i Baschi

Escapeaway erbjuder över 1800 semesterbostäder i Italien, och många av dessan handplockade hotell, lägenheter och villor kan utgöra den perfekta basen för en upplevelserik semester i Umbrien.

I sökmaskinen ovan, kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring området runt Baschi. Har du redan en klar idé om vad det är du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen.

Vill du spendera semestern i Italiens gröna hjärta är "vanliga" hotell och lägenheter inte de enda möjligheterna du kan välja emellan. Om du gärna vill bo ute på landet i lugna omgivningr, kan det t.ex. varmt rekommenderas att titta på en semester på en agriturismo i Umbrien. Det är ofta ett rustikt lantställe, där man inrett några semesterlägenheter som är den perfekta basen till både en romantisk semester för två, eller till en semester med hela familjen. En del av lantställena har en egen restaurang och kanske en aktiv produktion av t.ex. vin, olivolja eller andra matprodukter. Denna form av semesterbostad finns det en del av i området runt Baschi. Det är en enastående möjligehet för att komma helt nära det äkt Italien och samtidigt slippa undan vardagens stress. 

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och rekommendationer som kan passa dina önskningar.

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Baschi, ligger Perugia flygplats närmast - det är en av Italiens mindre flygplatser, men tar likväl emot en del resenärer på grund av Ryanairs närvaro. Du kan dock söka efter flygresor till Rom Fiumicino flygplats, som också ligger inom räckvidd. Detta är Italiens största flygplats, med ett brett urval av flygfördbindelser till hela Europa, däribland Sverige och Danmark.

Oavsett var du föredrar att landa, kan du använda sökmaskinen här på Escapeaway för att hitta de lägsta priserna bland alla flygbolag som flyger till Italien.

Du kan ta tåget från Rom till Orvieto, som ligger cirka 15 km från Baschi, och ta taxi eller buss det sista stycket. Likaså finns det en bussförbindelse från Perugia till staden. Nyttjar du offentlig transport ska du dock vara inställd på att spendera flera timmar på att nå fram från flygplasten, i jämförelse med om du har bil som gör resan enklare. Vi rekommenderar därför att du har en hyrbil, som du kan boka resan hemifrån och hämta upp på flygplatsen. Staden ligger inte långt från städer som Florens och Rom, vilka är lätta att nå via motorvägen.

Restauranger och inköp

I själva staden ligger endast ett par restauranger, men du behöver bara köra till närliggande Oriveto för att finna ett ganska stort urval restauranger och butiker. 

Utflykter

Det är inte endast för det större urvalet restauranger som du bör ta vägen förbi Orvieto. När du promenerar runt på den vackra medeltidsstadens gator och torg, är du överallt omringad av spåren från stadens rika historia. Du kan t.ex. nästan inte undvika att lägga märke till Duomon från 1400-talet, som upplevs väldigt stor i förhållande till stadens storlek.

Orvieto är bara en av många pittoreska landsorter som du har inom räckvidd när du bor i Baschi. Det kan t.ex. också rekommenderas att köra en tur till vackert beläga Todi, eller till Viterbo med de varma källorna. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Baschi