Castello di Gallano Resort

Officiell kategori

Vårt betyg

9,1
Fantastiskt
45 omdömen
Marie Strutzenblad
Besökt av
Marie Strutzenblad

Jag är överförtjust och hit måste jag helt enkelt återvända, kanske redan till sommaren - det tog inte långt tid innan tankarna dök upp och planeringen inför nästa sommar började ta form. Redan på min väg upp mot Castello di Gallano Resort, kände jag mig väl tillfreds och det hela blev inte sämre när det helt plötsligt dök upp en hord får med sin fåraherde framför bilen och deras klingande klockor vackert bröt den tystnad som rådde. Kameran åkte genast fram och jag kände absolut ingen brådska att skynda på, tvärtom, jag kände en stark vilja att få följa med dem upp i bergen denna soliga vinterdag. Men just nu får jag vara glad över att jag befinner mig i vackra Umbrien, på landet, omgiven av en fantastisk natur och jag ser verkligen fram emot att få besöka Castello di Gallano Resort! 

Där låg det, Castello di Gallano Resort med sina charmiga hus, vackert uppe på en kulle och med utsikt över det underbara landskapet. Jag blev förälskad direkt i denna plats och fick intrycket av att befinna mig i en pytteliten by när jag strosade runt på de små kullerstens-gränderna. Jag kände hur historiens vingslag låg i luften, vilket inte är så konstigt med tanke på att Castello di Gallano har en lång historia som sträcker sig tillbaka genom århundradena, ända tillbaka till medeltiden faktiskt. Gallano har bl a varit sätet för Benedektinklostret, då de bytte namnet till Santo Stefano di Gallano. I dag kan vi njuta av denna vackra plats och skapa vår egen historia.

Lyxen att bara få vara

Blå himmel mot ett vackert landskap i skiftande gröna färger - bara tanken får mig, och säkert vem som helst, att komma ner i varv och att "bara få vara" pockar på. Och precis detta har du goda möjligheter till här på Castello di Gallano Resort Du befinner dig nämligen på landet, omgiven av en vacker natur där den ena kullen avlöser den andra och jag, i alla fall, kan sitta i timmar på en av de många utsatta bänkar som finns och bara titta ut över landskapet och insupa härligheten.

När du "tröttnat" på vyerna och stillheten kan du bege dig till det fina poolområdet där du kan slå dig ner i en av solstolarna under solens värmande strålar eller under ett parasoll med något gott att dricka och den där boken du aldrig hunnit läsa klart. Här finns faktiskt två stora pooler varav den ena med barndel ligger en bit bort så att du som vill ha lite mer lugn och ro ska få möjlighet till detta.

God mat - en del av upplevelsen

Att befinna sig i Umbrien utan att bli förälskad i maten är näst intill omöjligt och även på Gallano Resort sätter smaklökarna fart när de vältrar sig i kulinariska rätter typiska för regionen. Och givetvis väljs råvarorna ut med varsam hand, eftersom man inte vill lämna något åt slumpen utan hålla en jämn och hög kvalitet. Jag hade glädjen att få njuta av en väl komponerad lunch och längtar redan tillbaka till både miljön, maten och den underbara personalen.

Eftersom du bor i lägenhet med välutrustade kök kan du givetvis själv stå för matlagningen och varför inte prova på lite nya spännande rätter. Det är ju en av fördelarna med att befinna sig i Italien och Umbrien, tillgången till riktigt bra råvaror där en tomat verkligen smakar så som vi drömmer om.

Historien talar för sig själv

Castello di Gallano Resort har som sagt en lång historia och var faktiskt en fungerande by med skola och bar ända fram till 60-talet. Efter det att slottet och byn övergavs har det stått tomt tills dess en ny ägare dök upp och satte tänderna i denna underbara plats och jag tycker personligen att man har gjort ett fantastiskt bra arbete och bevarat den rätta känslan.

Om du är intresserad av mer historia då har du hamnat helt rätt. Du befinner dig nämligen i en region som kallas "Italiens gröna hjärta", där du har en uppsjö av underbara, historiska städer och platser och från Gallano når du flera av dem inom 30-40 min med bil. För att endast nämna några av de ställen du måste besöka kan du redan nu sätta upp Assisi, Perugia, Spoleto och Gubbio på din lista. Även Foligno, en av regionens viktigaste städer, har du endast 20 min bort och du bör inte missa att besöka stadens sevärdheter. När du ändå befinner dig i Perugia kan du fortsätta en liten bit till, ca 30 min, och du kan uppleva sjölivet eftersom du kommer fram till den mysiga Trasimenosjön. Skulle du däremot välja att köra österut, ca 20 min, kommer du fram till den vackra regionen Marche och på ca en och en halv timme når du Adriaterkustens långa sandstrand. Kort och gott, du bor inte bara vackert utan du har dessutom ett bra utgångsläge till att göra fantastiska utflykter.

Bra att veta om Castello di Gallano Resort

Tvättmaskin och torktumlare finns att tillgå på området. En depositionsavgift lämnas på plats. Sen ankomst måste föranmälas och ev en avgift tas ut på plats.  Turistskatt betalas på plats. Gemensamma grillplatser finns.  På grund av läget finns det en del trappor och nivåskillnader. Eftersom du befinner dig på en unik plats - kan olika events och bröllop förekomma. Receptionen hjälper dig med att boka cyklar - och ger tips och råd på utflyktsmöjligheter. Nattpersonal finns på plats.

Därför ska du välja Castello di Gallano Resort

 • Närmaste flygplats: 37 km
 • Avstånd till centrum: ca. 2.9 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Ett hotell med charm och karaktär

Karta och avstånd

 • Närmsta by, l'opera Pia – 1,2 km
 • Närmsta stad, Valtopina med restauranger och affärer – ca. 6 km
 • ”Kyssarnas” stad, Perugia, känt för sin välsmakande choklad, Baci – 45 km
 • Umbriens vinland, Montefalco (glöm ej att smaka) – 30 km
 • Spoleto med sin gamla stadsmur och rester av en romersk amfiteater – 39 km
 • Gubbio, Umbriens kanske mest mysiga stad – ca. 58 km
 • Monte Cucco-berget - 54 km
 • Staden Assisi, med sitt imponerande kloster – ca. 23 km
 • De underjordiska Frasassi-grotterna, ett ”måste” – ca. 70 km
 • Rom flygplats – 171 km
 • Florens flygplats - 204 km

De 30 lägenheterna är rymliga och smakfullt inredda i sobra färger som går i vitt, beigt och brunt. Vackra träbjälkar i taket, fina terrakottagolv och varma naturfärger skapar den rätta atmosfären. I köket hittar du det du behöver och du har bra med yta att röra dig på. Lägenheterna ligger utspridda i olika hus och några ligger uppe vid slottet. En del lägenheter är i två plan. 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Castello di Gallano Resort. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Barnpool el. del i pool
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar
 • 2 eller flera sovrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Gallano 1
06030 Valtopina

Koordinater

Latitude: 43.0322
Longitude: 12.7801

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Marche, Montemaggiore al Metauro
9,1
Fantastiskt
40 omdömen
 • Närmaste flygplats: 60 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Assisi
9,0
Fantastiskt
320 omdömen
 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Avstånd till centrum: ca. 11.7 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Umbrien, Fortignano
9,3
Fantastiskt
554 omdömen
 • Närmaste flygplats: 40 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi