Agriturismo Umbrien

Semester på en agriturismo i Umbrien

Kan du föreställa dig något vackrare än landskapet mitt i Italien? Rullande, gröna backar, cypresser, små, trevliga landsorter med kullerstensgator och vackra torg varifrån du har utsikt över de blomstrande dalarna där fåren betar?

Vi är i Toscana, tänker du nog. Men nej, inte riktigt. För det finns en region i Italien, där det om möjligt är ännu mer idylliskt och rustikt ute på landet, och där kulturskatterna från svunna tider också står tätt. Vi talar om Umbrien - som också kallas för "Italiens gröna hjärta".

Hitta ny energi på en agriturismo

Här kan du spendera den perfekta bondgårdssemestern med din parter, eller med hela familjen, på en av alla de vackert belägna gästvänliga agriturismi som Escapeaway samarbetar med. En semester, där du inte behöver kompromissa med komforten, men samtidigt kommer långt bort från vardagens stress och stadens stök. Du kan koppla av helt i harmoni med landskapet som omger dig, och barnen har gott om plats att leka och springa av sig. Dessutom kan du variera dina dagar med dagsturer till några av alla de historiska städerna och sevärdhetera som du kan uppleva i Umbrien.

Umbriens historiska skatter

Att säga, att Umbrien har mycket att bjuda på, skulle vara en underdrift - och inte bara för att regionen på många sätt påminner om närliggande Toscana, som med rätta är berömt och älskat av många. Faktiskt omtalas Umbrien ofta som "Toscanas lillebror", vilket inte är helt rättvist, då det finns många självständiga anledningar till att resa till Umbrien. En av dem, är regionshuvudstaden Perugia, som är en särskilt vacker och välbevarad medeltida stad, vilken bland annat rymmer Europas äldsta universitet. Endast en kort körtur från Perugia igger den lika berömda historiska staden Assisi, och när du har utforskat den rika historian i helgonet Francesco d'Assisis födelsestad, kan du kasta dig över naturens vidunderliga miljöer i den vackra regionalparken Mount Subasio.

En semester i Umbrien betyder härlig mat

En annan god (bokstavligen) anledning till att spendera semestern i Umbrien är den  härliga, solida bondmaten som serveras på alla de trevliga, lokala restaurangerna som ligger utspridda över regionen. Umbriska kockar är kända för att ta välomhand om den regionala stoltheten, och du kommer nästan alltid att uppleva att de nyttjar många färska och välsmakande råvaror i sina rätter. Här står kött, korv, skinka och färsklagad pasta i centrum för den mycket typiskt italienska, men samtidigt regionalt karaktäriserade maten, du blir serverad. Naturligtvis tillsammans med ett gott glas umbriskt vin.

En semester på en agriturismo ger många möjligheter

Den fridfulla stillheten på landet, som endast störs av cikadornas sång och fårbjällrornas klang, den upplever du naturligtvis bäst om du spenderar semestern på en agriturismo. Här kan hela familjen ostört njuta av livet och varandras sällskap. Många agriturismi erbjuder inkvartering i lägenhet, vilket sätter goda ramar för dig som åker på semester tillsammans med barn. Några agriturismi är dock också perfekta platser för en romantisk semester för två. En del har restaurang, medan du på andra platser nästan alltid hittar en lokal restaurang inom promenadavstånd eller en kort bilfärd. På några av de agriturismi som vi samarbetar med, har du möjlighet att låna eller hyra cyklar. Det är ofta ett bra sätt att utforska, inte bara det vackra landskapet, men också de små, historiska landsorterna som ligger på Umbriens backtoppar. Du kommer ofta bo relativt nära flera sevärdiga småstäder när du är på bondgårdssemester i Italien.

Tre utvalda agriturismi i Umbrien

Agriturismo Pugnano Alto
Välhållet och avslappnande agriturismo med kort avstånd till Toscana och många av Umbriens intresanta städer.

Agriturismo Nestore
Autentiskt och komfortablet agriturismo i Umbrien, som ligger nära Umbertide. Det finns en pool och en restaurang, samt en fantastisk utsikt.

Agriturismo Miralduolo
Barnvänligt och rymligt agriturismo nära floden Tibern. Fina lägenheter med eget uteområde, och en härlig pool till de varma dagarna. Väl placerat i förhållande till utflykter.

Genom att söka efter en agriturismo på vår hemsida, kommer du snabbt att upptäcka att ovanstående lista bara var några få förslag. Vi på Escapeaway ger dig gärna goda tips och råd till din agriturismo-semester i Umbrien eller resten av Italien.

Agriturismo i Umbrien med Escapeaway

I Umbrien finns det många fina möjligheter att åka på semester till en agriturismo, eller kalla de bondgårdssemester om du vill. För att en semesterbostad ska få klassificeras som en agriturismo, ska det föregå produktion av matvaror på stället. Det kan vara alla former av lantbruksvaror, men ofta är det centrerat runt produktion av olivolja och vin.

Det finns agriturismo i alla prisklasser och kvaliteter, från de mest enkla till de mer extravaganta och lyxiga. Men oavsett vad du väljer, är en agriturismo i Umbrien ett bra val om du vill uppleva det autentiska Italien. För gården ligger ju mitt i landskapet, där den alltid har legat. Och bortsätt från, att dete nu är inrett lägenheter och ofta installerat en pool, är det inte mycket annat som har gjorts om.

En agriturismo är ett bra val, om du har med barn på semestern till Umbrien (eller till ett annat resmål i Italien) eftersom en agriturismo ligger i lugna omgivningar, bort från trafikerade vägar. Här finns plats för barnen att leka, och ofta finns en pool och en lekplats som barnen kan har roligt med. På många platser finns det också djur, som barnen kan titta på och klappa. På många agriturismo bor ägarna på stället, och tar både hand om sina gäster som sin produktion av vin, olivolja och annat.

>> Läs mer om agriturismo

Karta över Umbrien

Populära hotell i Umbrien

Italien, Umbrien, Torgiano
9,3
Fantastiskt
16 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Umbrien, Montegabbione
9,0
Fantastiskt
21 omdömen
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Todi
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi