Resor till Naturno

Med upp mot 315 soldagar om året har Naturno en av de mest solsäkra placeringarna i Sydtyrolen. Detta faktum är något de lokala vinbönderna har stor glädje av eftersom de odlar druvorna till de Riesling viner som området är så känt för. Varje år håller den lilla staden en festival som enbart hyllar detta delikata vittvin. Det är dock inte enbart vinentusiaster som reser till Naturno.

Ett friluftsparadis för hela familjen

Det vackra läget i Venosta-dalen omgiven av höga bergstoppar är en ännu större attraktion i Naturno än det solsäkra klimatet. Både uppe i Texelgruppe som är Sydtyrols största naturpark och som ligger omedelbart norr om staden och nere i dalen finns det många vandringsleder med något för alla i familjen.

I dalen omkring Naturno kan ni följa de lättillgängliga vandrings- och cykellederna genom doftande äppelodlingar, vingårdar och blomsterängar medan det lite längre upp på bergssluttningarna också finns familjevänliga vandringsleder längs gamla bevattningskanaler så kallade Waalwege. Dessa bevattningskanaler som bönderna ända sedan Medeltiden har använt för att kompensera för den låga mängden nederbörd nere i dalen är perfekta för mindre ansträngande vandringsturer. Vid Naturno kan till exempel Stabener Waalweg och Tscharser Waalwegvarmt rekommenderas. Ännu högre upp kan de mest erfarna vandrarna söka sig mot de spektakulära utsikterna högst upp i bergskedjan eller till exempel göra en flerdagstur längs Merano High Mountain Trail.

De senaste åren har Naturno i och med etablerandet av nya singletrack-rutter sällat sig till flocken av de mest populära resmålen i Val Venosta bland mountainbikers. Här finns nu talrika mountainbike-rutter att välja mellan som tar dig runt mellan de alpina grässluttningarna och idylliska bergskrogarna i området. Föredrar du att köra i en lite jämnare terräng utan allt för många branta stigningar har du dessutom på en resa till Naturno möjlighet att köra en tur längs den gamla romerska vägen Via Claudia Augusta som löper längs Adige-floden. Det finns gott om möjligheter att hyra cyklar i området och man erbjuder även ofta organiserade och guidade turer.

Som om det inte skulle räcka med de många möjligheterna till vandring och cykling i området så kan du och familjen på en resa till Naturno även slå er lös på många andra sätt. Här finns bland annat simbad, fitnessparker, tennisbanor och minigolf. Skulle ni någon dag få behov av lite mer kulturella upplevelser och avkopplande sightseeing så är det till exempel bara omkring 45 kilometers körning till Bolzano. Här finns det förutom ett rikt restaurang- och affärsliv många spännande sevärdheter så som det arkeologiska museets utställning av den 5 300 år gamle ismannen Otzi som hittades just här i regionen.

Tanka ny energi med läckra sydtyrolska specialiteter

Riesling vinerna är ett helt kapitel för sig som du naturligtvis bör utforska närmare på en resa till Naturno om du tycker om förstklassiga vittviner. Det finns emellertid även många andra sydtyrolska specialiteter att se fram emot på resan. På de många krogarna och alphytterna eller gourmetrestaurangerna i dessa trakter väntar dig varje gång en ny kulinarisk upptäcktsresa. Här hittar du den perfekta blandningen mellan det stadiga tyrolska och det mer medelhavsinspirerade italienska köket.

Naturno som har omkring 4 500 invånare har trots sin förhållandevis beskedliga storlek tillräckligt med matställen för att du ska kunna prova ett nytt varje dag. Staden har dessutom ett bra utbud av suermarkets som kan täcka de flesta behoven under din semester.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi noga har valt ut till vårt program med resor till Naturno. Du hittar dem i sökmotorn här på sidan där du även kan boka dina flygbiljetter om du inte vill köra hela vägen till Italien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Naturno