Resor till Fai della Paganella

Fai della Paganella är ett paradis för dig som vill använda semestern till aktiva upplevelser i storslagen natur. Både sommar och vinter erbjuder det fantastiska landskapet omkring Fai della Paganella på otaliga möjligheter att få njuta av den friska bergsluften. När du inte kastar dig ut för en skidpist eller vandrar längs någon av de många vackra stigarna så kan du njuta av en god måltid på någon av stadens restauranger eller bara insupa den fridfulla bystämningen.

Förtrollande alplandskap

Fai della Paganella som ligger på en platå på omkring 960 meters höjd på bergssidan av berget Paganella är en traditionell alpby. Arkeologiska utgrävningar har visat att att den lilla stadens historia sträcker sig tillbaka till antiken. Så gamla är de byggnader du ser i staden idag dock inte men medeltidskyrkorna och flera andra välbevarade byggnader vittnar ändå om stadens långa historia.

Läget med en brant klippvägg som reser sig på den ena sidan av staden och ett brant stup ner mot Adigedalen på den andra är spektakulärt. De flesta som reser till Fai della Paganella nöjer sig emellertid inte med att beundra omgivningarna från staden. Har du bara den allra minsta äventyrslystnad i blodet så är det som gjort för att använda den charmiga alpbyn som utgångspunkt för turer i Dolomiterna.

Bara ett par kilometer från byn ligger basstationen för skidliftarna som snabbt tar dig högre upp bland bergen. Det finns totalt cirka 50 kilometer pister i Paganella-skidområdet med utmaningar för såväl nybörjare som erfarna skidåkare. Liftarna är igång även på sommaren vilket ger en möjlighet att uppleva fler delar av området även till fots. Här finns stigar och vandringsleder med olika längd och svårighetsgrad så att alla kan utforska bergen omkring Fai della Paganella.

Den fridfulla atmosfären och de gästvänliga italienarna gör Fai della Paganella perfekt för en resa såväl med som utan barn. Befinner du dig på semester med mindre barn kan det även rekommenderas att ta en tur förbi den lilla Paganella Fun Park nära centrum. Framför allt om du reser hit på sommaren bör du även köra en tur upp till bergssjön Molveno och den idylliskt belägna bergsbyn med samma namn. Det är dessutom värt att ta turen upp längs de snirklande bergsvägarna till den otroligt vackra Lago di Tovel.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra hotell som vi har handplockat till vårt program över resor till Fai della Paganella.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fai della Paganella