Resor till Denno

Den lilla staden Denno ligger bland äppelodlingar uppe bland kullarna ovanför floden Noce i Val di Sole Trentino. Härifrån är det bara omkring 70 kilometer till norra änden av Gardasjön som är ett av Italiens mest populära resmål. Som jämförelse är det inte många turister som hittar vägen till Denno. Här kan du därför uppleva det äkta italienska landsortslivet och njuta av semestern i en behagligt avslappnad atmosfär. Här är det större möjlighet att möta en grupp barn på väg till skolan än en busslast turister på utflykt.

I Denno, som idag har omkring 1 200 invånare, finns i den äldsta delen av staden byggnader som härstammar från 1500-talet. När du promenerar runt på de smala stenbelagda gatorna så kommer det stå mycket klart för dig att detta är en stad med djupa historiska rötter. På grund av stadens förhållandevis beskedliga storlek så finns här inte massor av butiker och restauranger men många nog för att du ska ha lite att välja bland.

Närmsta större stad med många restauranger och shoppingmöjligheter är Trento som ligger omkring 28 kilometer söderut. Med en välbevarad renässansstadskärna är denna charmerande stad under alla omständigheter värd en utflykt under din resa till Denno.

Medeltidsborgar och spektakulärt bergslandskap

När du reser till Denno får du en perfekt utgångspunkt för en upplevelserik semester i Norditalien. Den natursköna Val di Non är därför inte bara känd för sina äppelodlingar och trevliga byar utan även för att ha många spännande sevärdheter inom nära räckhåll. En kort tur med bil eller på cykel söderut tar dig till exempel till det välbevarade och mycket fotograferade Castel Belasi slottet som stammar från 1200-talet. Korsar du istället floden så får du även massor av medeltidsstämning på Castel Thun. Detta slott med sitt fantastiska läge har även mycket av den ursprungliga inredningen bevarad.

Bergen som du ser nere från Denno erbjuder också många oförglömliga upplevelser. När du reser till Denno kan det därför rekommenderas att packa med ett par bra vandringsskor. Du kan till exempel vandra upp till den bildsköna Lago di Tovel där bergen speglar sig i det smaragdgröna vattnet. Du kan även köra hit upp om du vill ha en högre utgångspunkt för dagens vandring. Från sjön kan du nämligen vandra vidare högre upp bland de omkringliggande bergen. Möjligheterna till en aktiv semester är närmast oändliga på en resa till Denno!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Denno