Resor till Trentino-Sydtyrolen 

Ståtliga berg och tysk-italiensk kultur. Res till Trentino-Sydtyrolen med Escapeaway och upplev höga bergen och tyrolerstämning.

På ett förunderligt vis ger Sydtyrolen dig det bästa av två bergstoppar, stora sjöar och säregen kultur i gränslandet mellan tyskt och italienskt. Boka resor till Sydtyrolen online, inkl. flyg från Sverige eller Danmark, hyrbil på flygplatsen och en handplockad semesterbostad!

De öppna och inbjudande Dolomiterna, den nordligaste delen av Gardasjön samt de två sevärda städerna Trento och Bolzano gör hela skillnaden. Kanske vill du också njuta av blandningen mellan tysk och italiensk kultur. Att regionen ligger "nära" Skandinavien gör att du smidigt kan bila ner på egen hand.

En självstyrande region

Regionen Trentino Alto-Agide (även kallad Trentino-Sydtyrolen) är, som du kan höra av namnet, indelad i två provinser, Trentino och Alto Adige d.v.s  Sydtyrolen. Regionen är en s.k. autonom (självstyrande) region och skiljer sig från de andra italienska regionerna. Alto Adige blev först en del av Italien efter 1:a Världskriget efter att ha varit en del av det Österrikiska-Ungerska Riket.

Skidsport och vacker natur

Regionen ligger högst mot norr i de italienska Alperna med ”La Vetta d´Italia” som den nordligaste punkten i Republiken. Här mycket bergigt med över 600 sjöar, de flesta belägna på 1800 meters höjd över havet. Därmed finner du inte bara flera skidorter utan vackra naturupplevelser året runt. Slotten är många och du ska komma ihåg att besöka de vackra domkyrkorna i Trento och Bolzano som präglar båda städernas sevärda centrum.

Det autentiska Italien

Hör du till dem som söker stämningsfulla smala gator och gränder, älskar lite historisk prägel på städerna och sätter pris på hjärtlig och familjär gästfrihet så är Trentino-Sydtyrolen upplagt när du är ute efter det autentiska. Vi har nu över 10 år stött på flera mer eller mindre bekanta småstäder där vi har känt en mycket god och autentisk atmosfär.

Det autentiska kan bestå i att det kanske inte finns pool eller luftkonditionering, eller att man på den lokala restaurangen eller i hotellreceptionen inte talar engelska. I gengäld kommer du att uppleva en äkta italiensk atmosfär. Denna stämning finner du inte på ett stort semestercenter, men just den autentiska stämningen kan bidra till en minnesvärd semesterupplevelse.

Semester för par

I Trentino-Sydtyrolen, som i italiensk folkmun kallas för Trentino  Alto -Agide, finns det gott om möjligheter att uppleva romantiken blomstra. En promenad i en liten bergsby eller vid Gardasjön, en vandring i den vackra naturen eller ett besök på en liten genuin restaurang kan ge grogrund för romantiska stunder. Trentino-Sydtyrolen är en region som sätter ramarna för en semester med romantisk karaktär.

I Trentino-Sydtyrolen kan du kombinera en romantisk semester med natur, gastronomi, segling på en av sjöar samt stadslivet i en av regionens vackra städer. Den storslagna naturen inbjuder till upplevelser i romantisk miljö. En romantisk middag vid stranden av Gardasjön - vad mer kan du begära av en semester med romantik i högsätet?

Mer information till din resa till Trentino-Sydtyrolen

Trentino-Sydtyrolen, eller mer korrekt Trentino Alto-Adige som är regionens officiella namn, ligger vi foten av Alperna, på gränsen till Österrike och Schweiz. Regionen har Trento som huvudstad och består av två befolkningsmässigt nästan lika stora delar, provinser; det övervägande tysktalande Sydtyrol (Alto-Adige) och det övervägande italiensktalande Trentino.

På grund av regionens lingvistiska och kulturella mångfald, har den blivit tilldelas status som autonom region, en status den delar med fem andra italienska regioner. Regionshuvudstaden är Trento i Trentino-provinsen, även om provinshuvudstaden i Sydtyrolen (Alto-Adige), Bolzano, är huvudsäte för den regionala församlingen vartannat år.

Regionen, som är en av de rikaste och mest utvecklade i Italien, är ett resmål där du antingen bör ha vandringskängorna eller skidpjäxorna med i bagaget, för nästan vart än i regionen du reser, kan de se fram emot fantastiska naturupplevelser. På sommaren har du möjlighet för att utforska enastående vandringsrutter i bergskedjorna Dolomiterna och den sydliga delen av Alperna, medan vintern bjuder på massor av goda möjligheter för skidsportsaktiviteter, t.ex. i skidorterna Canazei och Madonna di Campiglio.

Regionen bjuder också på över 600 sjöar, varav de flesta ligger på 1800 meters höjd, och inte minst Italiens största och mest populära sjö, Gardasjön. I naturparken Adamello Brenta, kan du dessutom uppleva sällsynta djurarter, t.ex. brunbjörnar.

Om du får nog av naturupplevelser, eller vill ha en paus från dem, kan du gå på upptäcktsfärd i de två provinsstäderna Trento och Bolzano. I Trento kan du uppleva den gamla renässansstadsdelen, de charmiga torgen och de vackra byggnaderna, samt borgen Castello del Buonconsiglio. Och så är det endast 50 km till Gardasjön från staden. I Sydtyrolens provinshuvudstad Bolzano, kan du bland annat uppleva ett gammal Franciskuskloster och besöka museet där den mer än 3.300 år gamla mumien Ötzi bevaras.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Resmål i Trentino- Sydtyrolen

 • Gästrecensioner 9,3
  Riva del Garda
  11 hotell
  Ett av de mest inbjudande och trevliga centrum vid Gardasjön bjuder Riva del Garda på. I stadens historiska centrum kan du både se historiska sevärdheter med bl.a. spår från Andra Världskriget, samt uppleva den mysiga stadskärnan med härlig sjöstämning.
 • Madonna di Campiglio är en välkänd skidort i Dolomiterna (mycket tack vare Ingemar Stenmark) med pister för både nybörjare och proffs. Reser du till denna eleganta Alpstad under sommarhalvåret kan du på promenader utforska bergslandskap med ... vackra sjöar och imponerande vattenfall. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,2
  Canazei
  4 hotell
  Erfarna skidåkare vet att Canazei är en av de bästa skiddestinationerna i Europa, där mer än 1.200 km pister erbjuder svårighetsgrader i alla nivåer. Reser du hit om sommaren är staden också en perfekt bas för en aktiv semester i Dolomiterna.
 • Arco
  2 hotell
  Arco ligger i änden av Sarca-delen, som mynnar ut vid Gardasjöns norra del. Denna vackra stad, är en strålande utgångspunkt för att utforska området, både städerna runt sjön och de omkringliggande bergen, t.ex. på mountainbike.
 • Cavalese
  2 hotell
  Oavsett när du reser till Cavalese så kan du se fram emot en aktiv semester med frisk bergsluft i lungorna. Tillsammans med andra småstäder i området är Cavalese en känd skidort som anses vara "Italiens huvudstad" för längdskidåkning.
 • Gästrecensioner 9,1
  Bressanone
  1 hotell
  Bressanone är den äldsta, och kanske också den vackraste, staden i Sydtyrolen. Denna mer än 1000 år gamla, stämningsfulla medeltidsstad, ligger i natursköna omgivningar mellan Bolzano och Brennerpasset, som bjuder in till vandringsturer på sommaren ... och skidor på vintern. Läs mer

Populära hotell i Trentino- Sydtyrolen

Italien, Norra Italien, Trentino- Sydtyrolen , Nago
9,4
Fantastiskt
1217 omdömen
 • Närmaste flygplats: 78 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Trentino- Sydtyrolen , Canazei
8,9
Mycket bra
275 omdömen
 • Närmaste flygplats: 143 km
 • Avstånd till centrum: ca. 300 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Trentino- Sydtyrolen , Madonna di Campiglio
9,3
Fantastiskt
132 omdömen
 • Närmaste flygplats: 165 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Ta ett dopp i Gardasjön

Sol och strand är inte precis de egenskaper som kännetecknar Trentino-Sydtyrolen. Dock ligger en del av Gardasjön här och du kan faktiskt njuta av både sol och strand i t.ex. Riva del Garda. Även Ledrosjön ligger i Trentino Alto-Agide, och även här finns badmöjligheter.

Bara ett par kilometer öster om Riva ligger den lilla byn Torbole som är ett av Europas bästa platser för vindsurfing. Hit kommer varje sommar vindsurfare från hela världen för att mäta sina krafter och bemästra de tuffa vindarna. Två andra populära sommaraktiviteter i regionen är klättring samt mountainbike.

Många klättrare håller till i den lilla staden Arco som ligger fem km från Riva och Torbole och här arrangeras det varje år en mountainbikefestival som är mycket populär.

En badsemester  i Trentino-Sydtyrolen är inte upplagt, men möjligheten finns. Du kan kombinera sol och bad med underbara naturupplevelser och charmiga städer. Landskapet är magnifikt, så man kan börja sin semester med några dagar med bad vid någon av de klara sjöarna och avsluta semestern med naturupplevelser i solen.

Vad tycker gästerna om i Trentino- Sydtyrolen ?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 92 recensioner