Weekendresor till Toscana

Har du lust att åka iväg på en långweekend med din bästa vän eller bättre hälft? Toscana är en perfekt destination för en weekendresa, då den italienska regionen endast ligger några få timmar flygtur från Sverige. Du slipper med andra ord spendera tid på transport, vilket klart är att föredra, när det är på tal om en relativt kort semester som en långhelgsresa. Dessutom finns det alltid en mängd flygavgångar till Toscana från alla svenska och danska flygplatser, och det är därför lätt att resa hit, också på udda resdagar och tidpunkter. När du reser till Toscana är det bäst att landa i Pisa eller Florens, där du också har möjlighet att hämta upp din hyrbil och du inkluderar en sådan i din resa. Med en hyrbil kan du på egen hand utforska toscana och den betagande italienska naturen, och vi rekommenderar många att välja denna lösning till semestern.

Njut av god mat och kulturella upplevelser på en långweekend i Toscana

Tycker du om god mat och gott vin, är Toscana utan tvekan rätt destination. Toscana bjuder nämligen på utsökta rätter, goda, lokala viner och vackra olivlundar. Utöver det, hittar du ett hav av kulturella upplevelser, vilket är särskilt attraktivt på sommarhalvåret. Du kan också välja att åka på utflykt till alla de landskap och marker, där solrosorna alltid står klara att ta emot dig med ett stort leende. I dessa områden är det framförallt bra att ha en hyrbil till rådighet, då alla upplevelser då blir mer lättillgängliga.

När du är klar med den goda italienska maten, kan du välja att åka förbi några av alla de kloster och berömda borgar som ligger utspridda i landskapet och alla bjuder på spännande historier och berätterlser. Slutligen kan du avsluta din dag med ett gott glas rödvin från en lokal vinproducent på en backtopp i en liten landsort, medan du ser solen gå ner. Det finns alltså en uppsjö av möjöligheter när du väljer att åka till Toscana, och du kommer inte att ha tråkigt på din långweekend i denna region.

Hitta en billig weekendresa till Toscana

Sätt ihop din egen weekendresa till Toscana, med attraktiva priser på bland annat hotell och reguljärflyg i vår sökmotor. Du väljer själv, om du vill flyga till Toscana, från Stockholm. Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, och du kan på detta vis sätta ihop din semester från början till slut, precis efter dina behov och önskemå. Genom att använda vår sökmotor blir det inte enklare för dig att hitta flygavgångar och hotell av hög kvalitet, som passar dina önskemål och vi har därmed gjort det så enkelt som möjligt för dig att boka den perfekta helgresan med den du tycker om. I din bokning har du likaså möjlighet att inkludera bilhyra, så att du från dag ett kan uppleva de bästa sidorna av Toscana i en paketresa.

Glöm allt som heter stress och vardag, och förbered dig på en långweekend i livsnjutarens land. I Toscana finns något för var och ens smak, oavsett om du endast vill slappna av med god mat och gott vin, eller upptäcka en massa kultur och hisotria.

Minisemester i Toscana

Vem säger att en semester alltid måste vara två eller flera veckor lång? Gör en kort minisemester och ladda batterierna. Det krävs inte mer än några få dagar för att du ska bli fylld av intressanta intryck och ny energi. Toscana är som gjort för en härlig minisemester, och eftersom regionen inte ligger så långt bort från Sverige blir restiden minimal. På samma gång ligger Toscana tillräckligt långt bort för att allt såsom språk och kultur ska vara annorlunda och spännande. Dessutom är klimatet bättre än i Sverige.

En långweekend med medeltida arkitektur, små marknader, stor konst samt utsökta viner kan vara nog för att ge ny energi. Besök de fina museerna i Toscana, de orörda stränderna på Elba eller Sienas vackra medeltida centrum. Gå i Michelangelos fotspår och dröm dig tillbaka till  Medici-tiden. Bjud din partner med på en romantisk minisemester i Toscana, där ni kan njuta av intima middagar, goda viner och långa promenader i det fantastiska toskanska landskapet. Ni blir som nyförälskade på nytt.

En minisemester i Toscana behöver inte vara krånglig. Vi tillrättalägger allt för dig, från flyg till hideaway och bilhyra. Du ska bara se till att komma iväg och njuta av semestern i fulla drag.

>> Läs mer om hur du åker på en lyxsemester till Toscana här
>> Se alla våra resor till Italien här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,1
Fantastiskt
149 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Avstånd till centrum: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Guardistallo
9,0
Fantastiskt
148 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Terricciola
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Avstånd till centrum: ca. 3.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)