Resor till Vinci

Vinci är en vacker stad som ligger i Toscana i Italien. Staden är mest känd för att vara födelseplatsen för den berömde renässanskonstnären Leonardo da Vinci och har en mängd sevärdheter och attraktioner som är kopplade till hans liv och verk. En av de mest populära sevärdheterna i Vinci är Museo Leonardiano, som är dedikerat till att visa upp da Vincis tekniska uppfinningar och konstverk. Museet har flera utställningar som visar upp hans berömda målningar, skisser och ritningar. För dig som är intresserad av da Vincis liv och verk finns flera andra sevärdheter i närområdet som är värda ett besök - den lilla byn Anchiano ligger exempelvis strax utanför Vinci och är den exakta platsen där da Vinci föddes. Där kan du besöka hans födelsehem och se en replika av hans studio.

En annan populär attraktion i staden är Castello dei Conti Guidi, en medeltida borg som står på en kulle med utsikt över staden. Borgens ursprungliga byggnadsverk uppfördes på 1100-talet och har sedan dess restaurerats och renoverats flera gånger.  På en kulle några kilometer från Vinci ligger även den vackra kyrkan Santuario della Santissima Annunziata di Montevarchi. Kyrkan har en vacker utsikt över omgivningarna och är väl värt ett besök. 

Mat och vin på ett besök i Vinci

Toscana är känd för sin goda mat och det finns många typiska rätter som du som gäst kan prova när du besöker Vinci. En av de mest kända rätterna är bistecca alla fiorentina, en stor T-benstek som grillas till perfektion och serveras med salt, peppar och olivolja. En annan populär rätt är ribollita, en soppa gjord på bröd, bönor och grönsaker, som är perfekt för att värma upp en kylig dag.

Vinprovning också en populär aktivitet i området. Vinci ligger i hjärtat av Toscana, en region som är känd för sin vinproduktion vilken du kan uppleva på nära håll på olika vingårdar som ligger på landet utanför staden. Här ska du inte missa att prova viner såsom Chianti och Brunello di Montalcino - och kanske köpa med dig ett par flaskor hem direkt från producenten.

Sport och utomhusaktiviteter

När det gäller sportaktiviteter finns det många alternativ i området runt Vinci. Vandring är en populär aktivitet där du kan utforska de vackra kullarna och skogarna som omger staden. Det finns också många cykelvägar som är väl underhållna och erbjuder fantastiska vyer över det toskanska landskapet.

Golf är en annan populär aktivitet i området. Det finns flera golfbanor i närheten av Vinci, som Casciana Golf Club och Montecatini Golf Club, som båda har utmanande banor och fantastiska vyer. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vinci