Resor till Vicchio

Liten stad nära Florens

Vicchio är en "typisk" liten toscansk stad där livet går sin stilla gång. Staden ligger omgiven av kullar och marker, nordöst om kulturstaden Florens.

Söder om staden löper floden Sieve fram, och norr om stden ligger en liten sjö, Lago di Montélleri, vilken bjuder in till picknick i bland fält som breder ut sig som ett lapptäcke. 

Området har varit befolkat sedan urminnes tider, men Vicchio uppstod som faktisk stad först på 1200-talet. Detta är konstnären Giotti's hemtrakter, även Beato Angelicos, vilket du lägger märke till lite här och där. Stadens teater heter just Giotti och andra trevliga evenemang som hålls här under årets lopp har ofta namn efter mästarna. Däruöver är Vicchio känt som högborg för de italienska frihetskämparna under Andra Världskriget. 

Staden är inte så stor, men här finns några restauranger och matbutiker. I Borgo San Lorenzo som ligger, ca 7 km bort, finns ett lite större utbud, och om du längtar efter puls, folkvimmel och ett stort utbud av både uteserveringar och shopping kan du bege dig till Florens som ligger endast 38 km bort.Hotell eller semeterlägenhet i Vicchio?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Vicchio. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast Vicchio. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Även om du flyger till Toscana, kan du uppleva alla fördelar som uppstår vid att vara på en bilsemester i Toscana. Det gör du genom att boka en bil i flygplatsen. Även om det finns en tågförbindelse, bland annat från Florens till Vicchio, önskar många resenärer att ha en hyrbil som en extra frihet på semestern.

Resor till Toscana, beställ en paketresa

Beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Utflykter

Landskapen och naturen runt Vicchio är vacker och bjuder in till friluftsaktiviteter som vandring och cykling. I den närliggande parken, Parco Nazionale Foreste Casentinesi, finns t.ex. flera hundra kilometer vandrings- och cykelstigar att sysselsätta sig på.

Tycker du bättre om avslappnande aktiviteter, bor du också på ett bra läge för att besöka en vingård. Det är till exempel inte långt till kända Chianti vindistrikt.

Det går naturligtvis inte heller att missa Florens, som är lätt att nå från Vicchio. Här väntar massor av kulturella händelser, marknader, historiska sevärdheter och museum i världsklass. Vi kan t.ex. rekommendera ett besök i Galleria degli Uffizi, där du bland annat kan se verk av mästare som Botticelli och Leonardo da Vinci.

Önskar du uppleva regionens sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, kan vår samarbetspartner erbjuda många välorganiserade utflykter i Toscana, som du med fördel kan boka hemifrån innan avresa.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vicchio