Resor till Viareggio

En bred, kilometerlång sandstrand samt massor av spännande utflyktsmöjligheter är vad du får på en semester i Viareggio. Här står avkoppling i högsätet men samtidigt finns det massor att hitta på och uppleva om du inte vill nöja dig med att slappa vid det varma Medelhavet. Boka din resa till Viareggio med Escapeaway i dag!

När man i dag ligger och slappar i solen på den kilometerlånga sandstranden vid Viareggio, är det svårt att föreställa sig att den populära badorten var ett oframkomligt våtmarksområde. Under de första många hundra åren var befolkningen som bodde här fiskare och bönder och de plågade av malaria och förde en ständig kamp mot havet som konstant hotade att översvämma den på den tiden mycket beskedliga staden.

Det var först på 1700-talet som man lyckades dränera området tillräckligt för att överklassen från det närliggande Lucca skulle börja bygga sina palats här. Under det följande århundradet blomstrade Viareggio upp ordentligt, först som en viktig hamnstad och sedan som en av de mest populära badorterna på den Italienska Rivieran. Det finns emellertid inte mycket kvar av den ursprungliga staden i Viareggio, eftersom staden ödelades av kraftiga bombangrepp under 2: a Världskriget.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Viareggio och andra resmål i regionen Toscana där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Välj först om du vill resa till Viareggio från en flygplats i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Viareggio som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

Modern badort med själ

Trots sitt övervägande moderna intryck är Viareggio ändå en stämningsfull stad där du fortfarande kan ana en lång historia och stolta traditioner. Den årliga karnevalen, Carnevale di Viareggio, som idag är en av de största och mest kända i Italien, har till exempel hållits sedan 1800-talet. Under karnevalen, som sträcker sig över fyra söndagar, kan du se fantastiska upptåg längs den långa strandpromenaden med fantastiska papier-maché-figurer. Dessa figurer kombineras med fester runt omkring i staden då gatorna, som är stängda för trafik, fylls av musik och dans.

Det råder dock ingen tvekan om att den absoluta huvudattraktionen är den omkring 10 kilometer långa och fina sandstranden som breder ut sig mot norr. På stranden finns det uthyrning av liggstolar och parasoller vid de talrika serveringarna längs stranden. Även om det är turistiskt så finns det rikliga möjligheter att stifta bekantskap med Toscanas berömda mat- och vinkultur. Med tanke på läget är det inte överraskande framför allt många restauranger med fisk och skaldjur på menyn. Reser du med familjen så kommer barnen säkert även uppskatta det fina urvalet av pizzor.

Många utflyktsmöjligheter

Reser du till Viareggio, kan du lätt använda det mesta av semestern till att bara slappa på stranden vid det varma Medelhavet. Badorten ger dig även en bra utgångspunkt för att göra utflykter till några av Toscanas mest intressanta sevärdheter. Rakt söder ut ligger den stora naturparken Migliarino San Rossore Massaciuccoli, som är känd för sitt rika djur- och växtliv. Parken kan både utforskas till fots, på cykel eller på guidade ridturer.

Det är naturligtvis även som gjort för att ta en tur till Lucca eller Pisa, när du är på semester i Viareggio. I båda städerna kan du lägga mycket tid på att utforska historiska sevärdheter, butiker och restaurangliv. Det förekommer dessutom ofta olika kulturhändelser i dessa och regionens övriga städer, vilka är värda att uppleva. Det kan på det hela taget varmt rekommenderas att även besöka några av de andra mindre städerna i området där du kan uppleva det äkta italienska lantlivet. Både marmorbergen och den berömda naturparken Cinque Terre ligger dessutom inom räckhåll.

>> Läs även om resor till Siena
>> Läs även om badsemester i Toscana

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Viareggio