Resor till Vescovado di Murlo

Åk på semester till Vescovado di Murlo i backarna söder om Siena

Res med Escapeaway till Vescovado di Murlo - en liten, oförstörd stad, belägen mitt i Toscana. Här finns inget av "allt det du ska se" när du är i Toscana, endast den avslappnande och lugna stämningen.

Vescovado di Murlo tillhör den kategori av små toscanska städer som "ingen har hört talas om". Här finns inga berömda torn, stora målerisamlingar, rosade restauranger eller liknander. Endast lugn och ro och en helt autentisk charm. Det är rätt och slätt en liten by med några få hundra invånare (ca 700), en enkel restaurang, en bar och enklare inköpsmöjligheter. Och det är precis därför byn är så oförstörd.

Läget i kort avstånd från populära Siena gör Vescovado di Murlo till en bra utgångspunkt för upplevelser i den centrala delen av Toscana, och härifrån kommer du också lätt till t.ex. Trasimensosjön och Perugia i Umbrien. 

Karta över Vescovado di Murlo i Toscana

Genom att klicka på kartan härunder kommer du att kunna se praktiska informationer om området, avstånd till flygplatser och städer, samt en större karta där du kan zooma in och ut. Via kartan kan du också lättare hitta de semesterbostäder som vi erbjuder i området och lättare få en överblick av deras placering. 

 

Lediga hotellrum, lägenheter och semesterhus i området

Nyttja vår sökmaskin på toppen av sidan, för att söka dig fram till den perfekta semesterbostaden för just dig. Hittar du inte något i just Vescovado di Murlo, så hittar du säkert något i antingen Siena eller Asciano. Observera dock, att juli och augusti är månader då det gäller att vara ute i god tid med beställningen, då de mest populära husen och lägenheterna bokas upp fort.

Transport

Ska du åka till Vescovado di Murlo, så har du behov av en bil. Närmsta flygplats ligger i Florens, cirka 100 km bort. Så antingen kan du välja att köra själv - det är cirka 1900 km från mellersta Sverige - eller så kan du också hyra en bil på flygplatsen. För bättre flygförbindelser kan du istället flyga till Rom och köra därifrån till Vescovado di Murlo. Det tar cirka 2,5 timmar längs kusten, eller 3 timmar på rutten via E35/A1 inne i landet. Utan stop, väl märkt.

Från den närliggande staden Monteroni d'Arbia (ca 15 km bort), är det möjligt att ta tåget in till Siena. Det kan vara en fördel för att undvika strulet med att hitta parkeringsplats.

Restauranger och shopping

Vi säger det direkt: det finns inget att komma till i Vescovado di Murlo - men det är också en del av charmen. Ett enda matställe, en supermarknad och några få specialbutiker är samlade runt den smala, enkelriktade huvudgatan, Via Roma. Fler möjligheter hittas dock i de små städerna i dalen längs Arbia-floden, där du kan följa landsvägen SR2 från den ena landsorten till den andra. Det är cirka 10 minuters bilfärd till dalen och floden.

Utflykter och sevärdheter

Kom ihåg att du kan klicka på fliken "utflykter" här ovan, där vi har samlat inspiration till olika upplevelser i området runt Vescovado di Murlo. Man man kommer natuligtvis inte undan den medeltida staden Siena, som är ett "must-see" där det finns så mycket att se att det räcker flera dagar. Det är knappt 20 km in till Siena, och de går att komma dit med buss, tåg, eller eventuellt taxi. För en kortare dagsutflykt kan vi rekommendera klostret på Monte Oliveto Maggiore, som är "monterat" högt på en backtopp, och har en imponerande storlek, där de äldsta delarna är över 700 år gamla!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vescovado di Murlo