Resor till Venturina

Staden med de varma källorna

Venturina blev för några år sedan omdöpt till Venturina Terme, med hänvisning till de varma källor som staden varit känd för sedan den grundades.

Den lilla staden bjuder därutöver inte på det stora kulturella eller underhållsmässiga utbudet. Det skulle i så fall vara det deliciösa konditoriet på Via Danta, där du kan stilla suget efter sötsaker på ett minnesvärdigt sätt.

För övrigt har Venturina endast de vandliga matvarutbutikerna och restaurangerna att bjuda på, men staden ligger bra i många andra anseenden. Det är nämligen endast 7-8 km till stranden, och då den gamla romarvägen Via Aurelia - som nu är en motorväg - passerar några få kilometer från staden, kommer du snabbt iväg.

Vill du uppleva kultur och historia, kan de köra de 27 kilometerna till Massa Marittima. Även Pisa och Siena ligger inom räckvidd (ca. 100 km).

Karta över Venturina i Toscana

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över regionen Toscana, samt för att se vilka semesterbostader, villor och hotell vi tillhandahåller i området. Hotell, semesterlägenheter och villor i Venturina

Vill du ha en bra bas, varifrån några av Toscanas största sevärdheter kan utforskas? Då är Venturina ett bra val. Här bor du dessutom med stränder och vackra naturområden inom kort räckvidd. Vi har redan valt ut de bästa semeserbostäderna i staden och området, vilka vi har samlat i vår sökmotor överst här på sidan.

Skriv bara in dina valda semesterdatum, för att få en översikt över lediga, handplockade hotell, semesterlägenheter och villor i och runt Venturina.

>>> Boka ditt hotell eller semesterlägenhet i Toscana här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Venturina