Resor till Treppignana

Ingen barrunda, men en landsortsrunda

Treppingnana är en liten landsort med endast 19 hus och 93 invånare, belägen 920 m.ö.h. och med ett slott på toppen. Besök landsbygden och njut av panoramautsikten över de gröna backarna om du är ute och utforskar den toscanska pärlbandet av landsorter.

Vad ska vi då säga om Treppignana? En lokalhistoriker skulle kunna läsa upp åtskilliga berättelser och sägner om denna lilla landsbys historia genom århundraden, och möjligtvis också berätta sägner om bosättningar i förhistorisk tid.

Karta över Treppignana

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över landsorten, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Lugn och ro, och vandringsturer

Vi kan endast säga att du här befinner dig i slutet av en lång snirklig väg, som från den stora landsvägen i botten av dalen går upp i backarna till denna klunga hus, varifrån du har en betagande utsikt över landskapet. Här råder absolut lugn och ro, samt många möjligheter för att sticka iväg på vandringsturer.Hotell eller semeterlägenhet i Trappignana?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Treppignana. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Treppignana, ligger Pisa flygplats närmast. Inom räckvidd ligger dock också exempelvis också Florens flygplats. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolagen Ryanair, easyJet och Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det är cirka 6 km till närmaste tågstation, Fosciandora Ceserana, och även om det finns en bussförbindelse därifrån till Treppignana, rekommenderar vi att ha en hyrbil om semestern ska spenderas i detta område. Det gör det inte bara lättare att komma fram till semesterhuset, men du blir också mer flexibel när du ska planera utflykter i regionen.

Resor till Treppignana, beställ en paketresa

Beställ en resa till Treppignana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

>> Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Restauranger och shopping

Det finns inga restauranger eller matvarubutiker i själva Treppignana. Med stadens mycket blygsamma storlek taget i betraktande, är detta kanske inte så märkligt. Detta är också en av anledningarna till att du måste ha en bil till ditt förfogande. I gengäld finns många möjligheter, både vad angår restauranger och handelsliv, inom räckvidd - till exempel i grannstaden Barga.

Utflykter

Det finns inte bara ett stort urval av restauranger, trattorior, pizzerior och butiker i Barga - staden är också upptagen på listan över Italiens vackraste medeltidsstäder och bjuder in till promenader bland vackra byggnader på charmiga gator, och till sköna stunder på mysiga torg.

Treppignana är också en bra utgångspunkt för att åk apå utflykter till en rad av Toscanas mest kända kulturstäder. Du bor t.ex. inte långt från pittoreska Lucca, som bland annat är känd för sin intakta försvarsmur och rika kulturliv. Det är nästan också ett måste, att ta en tur förbi Pisa för att se det lutande tornet, och många andra mindre kända sevärdheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Treppignana