Resor till Tavarnelle Val di Pesa

Tavarnelle Val di Pesa ger dig en bra utgångspunkt för att utforska både det vackra Florens och det berömda vindistriktet Chianti med sina många charmerande vingårdar och små stämningsfulla medeltidsstäder. Boka din resa till Tavarnelle Val di Pesa med Escapeaway i dag!

Tavarnelle Val di Pesa ligger mellan Florens och Siena, men är trots närheten till dessa två av Toscanas mest intressanta kulturstäder inte en stad som många svenskar känner till. Så kan heller inte den lilla staden skryta med att ha samma utbud av berömda sevärdheter eller kulturhändelser. Däremot ger en resa till Tavarnelle Val di Pesa dig chansen att få uppleva ett mer autentiskt toskanskt lantliv i en charmig medeltida stad.

Upplev det klassiska Toscana

Läget, mitt i hjärtat av Toscana gör dessutom Tavarnelle Val di Pesa extra intressant som resmål. Härifrån kan du nämligen lätt göra utflykter till inte bara Florens och Siena, utan även till Tornens stad San Gimignano och Pistoia, som är mindre känd utanför Italien men som har nästan lika mycket att bjuda på kulturellt sett. Lägg därtill att du får i det närmaste perfekta förutsättningar till att utforska vindistriktet Chianti, som förutom ett pärlband av karaktärsfulla vingårdar, kyrkor och villor bjuder på många små stämningsfulla medeltidsstäder.

I det omedelbara närområdet är Badia di Passignano, som härstammar från Medeltiden, den mest kända historiska sevärdheten. I dag kan man få guidade rundvisningar i det tidigare Benediktinerklostret, då kan du få höra mer om livet i klostret och se närmare på de vackra utsmyckningarna. Efter turen kan du eventuellt stilla hungern på någon av de närliggande restaurangerna i den lilla omkringliggande landsortsstaden, Borgo di Passignano. Dessa restauranger lockar precis som klostret till sig besökare från när och fjärran, eftersom de är kända för att servera kreativa rätter baserade på färska toskanska råvaror. Osteria di Passignano, som är inhyst i en stämningsfull källare precis utanför klostret, kan till och med skryta med att ha en Michelin-stjärna.

Är du intresserad av kulturhistoria så finns det många andra mindre kyrkor och villor att utforska i omgivningarna. Du kan eventuellt börja med Santa Lucia al Borghetto kyrkan som ligger i den södra delen av Tavarnelle Val di Pesa. Liksom många av de andra kyrkorna ser denna gotiska kyrka inte särskilt imponerande ut, men rymmer ändå flera kulturskatter, som till exempel ett krucifix från 1300-talet.

Semester i slowmotion

Stadens läge i det berömda vindistriktet Chianti gör självklart Tavarnelle Val di Pesa till ett perfekt resmål för en vinresa, på vilken du för utom att dricka vin, kan fördjupa dig i områdets gastronomi. Det kan även rekommenderas att packa ner ett par bra vandingsskor i bagaget.

Det finns nämligen otaliga vandringsstigar i Toscana, som knyter samman de små Medeltida städerna och leder dig genom det karakteristiska landskapet med sina böljande kullar, vinodlingar och höga måleriska cypresser. Du tar dig kanske inte så vida omkring, men om du är van vid att vandra så vet du att det ofta är en mer intensiv upplevelse att förflytta sig till fots genom ett okänt område än med en snabb bil. Efter en hel eller halv dag av vandrande är det dessutom extra tillfredsställande att sätta sig till bords för att njuta av det toskanska kökets härligheter.

Boka en resa till Tavarnelle Val di Pesa

Med Escapeaway kan du lätt boka en problemfri och säker resa till Tavarnelle Val di Pesa med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg exempelvis till Florens eller Pisa flygplats och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Tavarnelle Val di Pesa. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti så att du får det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för bästa möjliga upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Volterra
>> Läs även om vistelse på Agriturismo i Toscana

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tavarnelle Val di Pesa

Vad tycker gästerna om i Tavarnelle Val di Pesa?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner